Dette foto var Bush' største fejl

Fotoet her af den tidligere præsident Bush, hvor han kigger ned over det katastroferamte New Orleans, var en stor fejl

USA's tidligere præsident George W. Bush fortryder dette foto, hvor han står i Air Force One og kigger ud over katastrofe-området i New Orleans efter orkanen Katrina. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dette foto er en brøler!

I hvert fald hvis man skal tro eks-præsident George Bush.

Bush indrømmer, at billedet, hvor han står i Air Force One og på tryg og sikker afstand kigger ned på de områder i New Orleans, som blev hærget af orkanen Katrina, aldrig skulle være taget. Han er også ked af, at billedet overhovedet blev givet til pressen.

Det fatale foto blev taget 31. august 2005 og blev senere set som et symbol på den daværende præsidents manglende handlingsevne efter den gigantiske naturkatastrofe. Orkanen ramte millioner af mennesker i New Orleans og delstaten Louisiana.

Bush kommer med udtalelserne i et interview med NBC-reporter Matt Lauer, som blev sendt på amerikansk TV mandag aften lokal tid. Det skriver avisen The Post Chronicle.

Den tidligere præsident holder sig i dag helt ude af politik, men har netop udgivet sine erindringer. Her forsøger den senere så upopulære præsident at forklare nogle af de beslutninger, han tog, mens han sad i Det Hvide Hus.

Bush siger blandt andet, at han fortryder, at han var så passiv, og at hans værste øjeblik som præsident var, da kunstneren Kanye West kaldte ham for racist under et NBC-interview i forbindelse med Katrina-katastrofen.