Dét ved vi om gerningsmanden fra London – havde dom for vold

Manden bag angrebet i London er identificeret af de britiske myndigheder. Der er taler om en 52årig mand født i England, der var kendt af politiet.

London blev onsdag ramt af et terrorangreb, hvor fem personer mistede livet. Ifølge de britiske myndigheder stod 52årige Khalid Masood bag angrebet. Han døde selv og ses her blive båret væk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefan Rousseau

Han kørte sin bil direkte ind i en menneskemængde ved det britiske parlament, nåede at dræbe tre personer og såre omkring 40 mennesker, inden han selv blev skudt og dræbt af politiet.

Islamisk Stat har taget skylden for det dødeligste terrorangreb i England i mere end et årti.

Terroristen er blevet navngivet af det britiske politi som Khalid Masood, og nu er flere detaljer om manden begyndt at dukke op i de britiske medier.

Han er 52 år og født i England, oplyser det britiske Politi.

Britiske Sky NEWS har talt med en kilde, som har mødt manden, og oplyser, at han var gift, havde flere børn og var stærkt religiøs. Angiveligt var han konvertit.

Flere steder beskrives han som en bodybuilder-type, men også som et roligt mennesker, der gik op i familie og havearbejde. Han var angiveligt engelsklærer, men har ifølge BBC ikke arbejdet for offentlige skoler.

Den britiske statsradio har talt med flere tidligere naboer til Khalid Masood, som husker, at han gik i afslappet tøj og legede med sine børn. En anden beskriver ham som en »skygge«, »en stor mand med skæg«, der ofte gik rundt om natten i »sort tøj« og med en »sort hat«.

Han fik sin første dom i 1983 for hærværk, men han har langt flere domme bag sig for blandt andet ulovlig våbenbesiddelse, vold med grov legemsbeskadigelse til følge og gadeuorden. Han fik sin seneste dom i 2003 for at være i besiddelse af en kniv.

Politiet i London understreger dog, at han ikke er dømt for terrorrelaterede overtrædelser, og forud for gårsdagens angreb var der heller ikke nogen efterretninger, som pegede i retning af, at han ville gennemføre et terrorangreb.

Premierminister Theresa May har dog fortalt det britiske parlament, at gerningsmanden for år tilbage har været i søgelyset hos den britiske efterretningstjeneste for voldelig ekstremisme, men at han blev betragtet som en perifer person.

Khalid Masood har ifølge politiet været kendt under flere aliasser. Han er født i Kent sydøst for London, men menes for nylig at have boet i Birmingham midt i England.

De britiske myndigheder arbejder ud fra den antagelse, at gerningsmanden handlede alene. Politiet har dog foretaget en række anholdelse i Birmingham og London i relation til terrorangrebet, men det er uklart, hvordan de anholdte er forbundet til Khalid Masood.

Ifølge Reuters er otte personer anholdt på grund af mistanke om planlægning af terror.

Den bil, som blev brugt under terrorangrebet - en grå Hyundai - er blevet sporet tilbage til en biludlejningsvirksomhed i Birmingham. Ifølge BBC blev bilen lejet tidligere på ugen, hvor Khalid Masood beskrev sig selv som »lærer«.

Ifølge BBC er Khalid Massod formentlig født med et andet navn.