Det ved vi om fatal hændelse ved Manchester Arena

En koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande i Manchester udviklede sig til en tragedie.

Politi er massivt til stede ved Manchester Arena. Politiet betragter en hændelse ved arenaen som et muligt terrorangreb. Reuters/Andrew Yates
Læs mere
Fold sammen

Manchester. Der lød mandag aften et eller to brag under en koncert med amerikanske Ariana Grande i den britiske storby Manchester.

Efterfølgende er adskillige personer bekræftet døde, oplyser politiet i Manchester.

Her er, hvad vi ved indtil videre.

* Politiet i Manchester skriver på Twitter kort efter klokken 02 dansk tid, at mindst 19 er dræbt, mens mindst 50 er såret. Ambulanceberedskabet i Manchester oplyser ifølge The Guardian, at det præcise tal er 59 sårede.

* Det er fortsat uvist, om det er bragene eller panikken, der opstod efter, der har været den primære årsag til de mange dødsfald.

* De første ubekræftede meldinger om de store brag lød kort efter 22.45 dansk tid. Det er endnu ikke bekræftet, at der er tale om en eksplosion.

* Britisk politi oplyser til BBC, at man efterforsker episoden som en mulig terrorhandling.

* Kort før klokken 2 foretog bomberyddere i byen en kontrolleret detonation af en sprængladning ved Cathedral Gardens. Det viste sig dog at være efterladt tøj.

* Den britiske premierminister, Theresa May, har indkaldt til et ekstraordinært sikkerhedsmøde, der skal finde sted tirsdag formiddag klokken 10 dansk tid.

* Toglinjerne fra Victoria Station i Manchester er lukket ned og evakueret, ligesom alle tog er aflyst, oplyser jernbaneselskabet National Rail på Twitter.

* Samtlige veje mod arenaen er desuden spærret af politiet, beretter nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/