»Det var normal praksis i avis-branchen«

Den detroniserede nyhedsdronning Rebekah Brooks indrømmede, at hendes aviser adskillige gange har brugt privatdetektiver - med Brooks' kendskab.

Hård uge for Rebekah Brooks. Først lukkede en af hendes aviser. Så mistede hun sit job. Og så røg hun i fængsel. I dag blev hun krydsforhørt af parlamentsmedlemmer i London. Fold sammen
Læs mere
Foto: REUTERS TV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Privatdetektiver, som blev betalt store summer for at grave snavs frem på de rige og berømte. Det var helt normal praksis i den britiske tabloid-presse. Sådan lød én af mange interessante meldinger fra »Storbritanniens mest forhadte kvinde«, Rebekah Brooks, da hun i dag skulle svare på spørgsmål om News of the World-skandalen fra en parlamentskomite.

- Jeg var klar over, at vi benyttede privatdetektiver, mens jeg var chefredaktør for News of the World, ja. Det var normal praksis i avis-branchen, sagde Brooks.

Det er ikke mere end fire dage siden, at Brooks måtte træde tilbage som topchef for den britiske gren af Rupert Murdochs nyhedsimperium. I søndags blev hun anholdt af britisk politi og er nu formelt løsladt mod kaution.

Dagens timelange krydsforhør af nøglepersonerne i hacking-skandalen kan ultrakort opsummeres til, at begge Murdoch'er (far og søn) afviste at have været involveret i afgørende beslutninger i deres koncern. Samtidig afviste Brooks at have været involveret i afgørende beslutninger på sin avis.

- Jeg vidste intet om aflytningen af Milly Dowlers telefon, før Guardian bragte historien, sagde hun for eksempel.

Se billederne: Murdoch overfaldet under høring

Samtidig afviste hun blankt, at have haft en rolle i premierminister David Camerons ansættelse af den tidligere News of the World-chefredaktør Andy Coulson som sin spindoktor.

- Der florerer ekstremt mange usandheder omkring mit forhold til premierminister David Cameron. Sandheden er, at vi er naboer. Vi har på intet tidspunkt haft samtaler, som denne komite ikke ville godkende, sagde Brooks.

Et parlamentsmedlem spurgte undervejs Brooks om, hvordan hun reagerede, da hun læste afsløringerne af ulovlighederne på hendes egen, tidligere avis. Brooks svarede:

- Med chok og afsky.

Minut for minut: Krydsforhørerne af Murdoch og Brooks