Det skete der, da Trump gik til angreb på Bill Clintons seksuelle forhistorie

Med fire kvinder ved sin side gik Trump til angreb på Clinton-parret i et pressemøde inden nattens debat. Kvinderne beskyldte Bill Clinton for voldtægt og andre seksuelle overgreb, mens det påstås, at Hillary Clinton har truet og latterliggjort de selvsamme kvinder.

Tre af de fire kvinder anklager Bill Clinton for seksuelt overgreb. Fra højre til venstre Paula Jones, Kathy Shelton, Juanita Broaddrick, Kathleen Willey. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR

Inden TV-debatten i nat afholdte Donald Trump et pressemøde i St. Louis, Missouri, med fire kvinder ved sin side.

Kvinderne hævder alle, at de er blevet udsat for seksuelle overgreb af varierende karakter. Tre af dem påstår, at Bill Clinton har været gerningsmanden, men retten har aldrig fundet den tidligere præsident skyldig, skriver The Associated Press.

Pressemødet kommer to dage efter, at en 11 år gammel video af Donald Trump blev offentliggjort. På videoen udtaler han, at hans status betyder, »at han kan gøre alt mod kvinder«. Udtalelsen fik flere i det republikanske parti til at tage afstand til ham.

»Handlinger taler højere end ord. Hr. Trump har måske sagt nogle grimme ord, men Bill Clinton voldtog mig, og Hillary Clinton truede mig. Jeg synes ikke, de to sager kan sammenlignes,« siger kvinden på Donald Trump højre side, Juanita Broaddrick.

Ifølge kvinden voldtog den tidligere præsident hende under et møde i Little Rock, Arkansas i 1978, mens han var rigsadvokat i staten. Hun sagsøgte ham i 1999, men myndighederne droppede sagen i 2001, og Bill Clinton blev aldrig sigtet.

Juanita Broaddrick påstår desuden, at Hillary Clinton henvendte sig til hende under et politisk arrangement tre uger efter den hævdede voldtægt, hvor Hillary Clinton takkede hende for hendes hjælp under kampagnen. En bemærkning Juanita Broaddrick tolkede som en trussel.

Ingen sigtelser

En anden kvinde, Kathleen Willey, der tidligere har været frivillig i Det Hvide Hus, hævder, at Bill Clinton seksuelt krænkede hende i 1993. Anklagerne kom frem i 1997, da hun skulle vidne i en anden sag mod Clinton. Han blev aldrig sigtet i sagen, da der var en mangel på beviser.

Kathleen Willey vidnede i retssagen mellem Paula Jones og Bill Clinton. Paula Jones, der også er til stede ved pressemødet, anklagede Clinton for at have seksuelt antastet hende tilbage i 1991. Efter at retssagen havde stået på i fire et halvt år, indgik parterne et forlig i 1998, og Bill Clinton betalte 850.000 dollars til Paula Jones, men nægtede sig stadig skyldig i sagen.

Den sidste af de fire tilstedeværende kvinder, Kathy Shelton, anklager Hillary Clinton, for at have brugt beskidte metoder, da Clinton som jurist skulle forsvare en mand, der voldtog Kathy Shelton som 12-årig tilbage i 1975.

»Da jeg var tolv år gammel, satte Hillary mig igennem noget, man aldrig burde sætte en 12-årig igennem,« siger hun til pressemødet og påstår, at Hillary Clinton skulle have grint af hende.

Trump tabte stadig debatten

»Jeg er her for at støtte Hr. Trump, for han kommer til at gøre Amerika stor igen. Jeg synes, at alle andre bør stemme på ham, og alle bør kigge på det faktum, at han er en god person. Han er ikke, som andre siger, han er,« udtaler Paula Jones til pressemødet.

Men pressemødet kom ikke Donald Trump til gode under den efterfølgende TV-debat mod Hillary Clinton. Meningsmålinger viser, at 57 procent af seerne ser Hillary Clinton som debattens vinder.

Forud for den nuværende valgkamp havde Donald Trump en anden holdning til Bill Clintons seksuelle fortid. Ifølge det højreorienterede medie FOX61, udtalte Donald Trump blandt andet til CNBC i 1998, at Paula Jones var ’en taber’, og at han sympatiserede med Bill Clinton, der var et offer i sagen.

I 2008 udtalte han desuden i et interview med CNN, at Monica Lewinsky-sagen var »fuldstændig ubetydeligt«, og at det var »åndssvagt«, at det republikanske parti dengang forsøgte at få Bill Clinton afsat.