Det næste Wii-fænomen er klar

Nu kommer Sony og Microsofts med deres bud på at udkonkurrere Nintendos populære Wii-spil.

Microsofts udfordrer til Wii, "Kinect", kan købes i Danmark fra den 10. november og vil koste omkring 1100 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved hjælp af bevægelsesstyret teknologi tog Nintendo teten på familiespillemarkedet, da de lancerede Wii. Siden har både Sony og Microsoft med X-box arbejdet på højtryk for at indhente Nintendos forspring.

Nu melder de sig begge på markedet med et lignede produkt.

Mest revolutionerende forekommer Microsofts "Kinect" som kan købes i Danmark fra den 10. november. I modsætning til Nintendo Wii, skal man ikke bruge controllere, gamepad eller balancebræt for at spille. I stedet styres alt med arme, ben og krop. Kinect til X-box kommer til at koste 1.199 kroner.

Sonys styres som Wii

Allerede den 15. september kommer Sony dog først af de to udfordrere med "Sony Playstation Move". Sonys variant kræver én eller to trådløse og bevægelsesstyrede controllere ligesom Wii.

Microsofts Kinect-sensor bruger kameraer og mikrofoner til at holde styr på spilleren i et 3D-rum, hvormed hun kontrollerer spil samt film- og musikafspilning med sine kropsbevægelser og stemmekommandoer. Altså en mere avanceret slags Wii.

Microsoft har meddelt, at der vil blive tilbudt en samlet pakke, hvor man kan købe den nye, redesignede Xbox med 250 gigabyte.

Sonys konkurrent til Kinect og Wii, Play Station Move, vil formentlig koste omkring 800 kroner.