Det Hvide Hus: Trump er »diskvalificeret« til præsidentposten

Den kontroversielle republikanske præsidentkandidat Donald Trump er uegnet til præsidentembedet, siger en talsperson fra Det Hvide Hus. Det er en specifik kommentar fra Trump, der nu - højst usædvanligt - får Det Hvide Hus til at kritisere en præsidentkandidat.

Foto: RANDALL HILL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Muslimer skal have forbud mod at rejse ind i USA.

Så klar var meldingen fra den omdiskuterede republikanske præsidentkandidat Donald Trump i kølvandet på angrebet på et handicapcenter i Californien i sidste uge, hvor 14 personer blev dræbt.

De formodede gerningsmænd er et tilsyneladende radikaliseret ægtepar.

Og netop den udtalelse diskvalificerer nu Trump fra at blive USAs næste præsident. Det siger en talsperson fra Det Hvide Hus.

Højst usædvanlig kritik

»Faktum er, at det Donald Trump sagde i går, diskvalificerer ham fra at tjene som præsident,« sagde pressesekretær i Det Hvide Hus, Josh Earnest, i tirsdagens pressebriefing.

Pressesekretæren uddybede ifølge CNN sin udtalelse med, at enhver siddende præsident skal aflægge ed på at »bevare, beskytte og forsvare« den amerikanske forfatning, og det er Trump – ifølge Josh Earnest - ikke kvalificeret til at kunne.

Det er højst usædvanligt, at en talsperson fra Det Hvide Hus er så kontant i en udmelding om en præsidentkandidat, fortæller CNN. Alligevel valgte pressesekretæren at gå skridtet videre i sin kritik af republikaneren.

Genovervej støtte

»Det er diskvalificerende i sig selv for alle de republikanske præsidentkandidater, der står ved deres løfte om at større Mr. Trump,« sagde Josh Earnest ifølge CNN.

Derfor opfordrer han på vegne af Det Hvide Hus amerikanerne til at tænke sig om en ekstra gang, før de vælger at støtte den kontroversielle republikaner.

Donald Trump har gennem flere måneder været udsat for kritik for sine kontroversielle udtalelser.

Men det er særligt efter sin udtalelse om, at muslimer ikke bør få tilladelse til at rejse ind i USA, at kritikken har bredt sig til egne rækker også.