Det Hvide Hus: Krav om Trumps skattepapirer er politisk spil

Det Hvide Hus vil ikke spille med på Demokraternes "spil" og udlevere Trumps selvangivelser, siger talsmand.

Demokraternes forsøg på at få udleveret præsident Donald Trumps skattepapirer er ifølge Det Hvide Hus et "politisk spil".

Det siger Det Hvide Hus' talskvinde Sarah Sanders.

Og Trump-administrationen "er ikke interesseret i at deltage i det politiske spil, som Demokraterne i Kongressen tydeligvis vil bruge deres tid på", siger hun.

Udmeldingen kommer, efter Demokraterne torsdag krævede, at de amerikanske skattemyndigheder udleverer Donald Trumps selvangivelser.

Det sker, fordi man vil undersøge, hvorvidt præsidenten havde finansielle og økonomiske interessekonflikter i forbindelse med forretningsaftaler i Rusland, skriver CNN.

Det er det demokratiske kongresmedlem Richard Neal, der har sendt en formel forespørgsel til skattevæsnet, IRS, hvori han beder om Trumps skattepapirer for årene 2013 til 2018.

- Min forespørgsel kommer af respekt for vores demokrati og vores institutioner. Det handler ikke om partipolitik. Jeg håber derfor, at skattemyndighederne vil følge loven og udlevere de ønskede dokumenter, skriver Richard Neal i en udtalelse.

Demokraten har givet myndighederne en frist til 10. april.

Neal har, efter at Demokraterne vandt midtvejsvalget i 2018 og siden overtog flertallet i Repræsentanternes Hus, været formand for finansudvalget.

Det er første gang i mere end 45 år, at Kongressen har lavet sådan en forespørgsel.

Donald Trump var under valgkampen i 2016 den første præsidentkandidat i moderne politisk historie i USA, der ikke ville offentliggøre sine skattepapirer.

Natten til fredag dansk tid udtaler præsidenten i forbindelse med et pressemøde i Det Ovale Værelse, at Demokraterne må diskutere sagen med hans advokater.

- De må tale med mine advokater. De må tale med min justitsminister, siger Trump.

/ritzau/AP