»Det hele faldt sammen omkring os«

De italienske medier har øjenvidneskildringer fra jordskælvet i nat.

Mange borgere den indre by i L'Aquila blev sat på gaden af jordskælvet Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Vi lå og sov alle sammen, da huset blev ramt af nogle voldsomme rystelser, og alt begyndte at falde ned omkring os,” fortæller en lokaljournalist, som befandt sig midt i det italienske jordskælv i nat.

Vittorio Perfetto bor i en fleretages ejendom i det centrale af L’Aquila: ”Alt faldt ned, også pudset fra væggene. Vi sprang ud af sengen og jeg forsøgte at komme ind i min søns værelse, men det var svært at få døren op, for væggen havde flyttet sig. Så løb vi barbenede ned mod døren, men trappen var blokeret af et møbel, der havde lagt på tværs. Men til sidst kom vi ud på gaden, og her var vi ved at blive ramt af faldende materiale fra husene omkring os. Jeg ved ikke, hvad der er sket med vores naboer, men jeg er bange for, at de ikke klarede den,” lyder hans beretning til dagbladet La Repubblica.

27-årige Lucia Di Cicco fortæller: ”Vi flygtede ned ad trapper, som var fulde af støv. Ejendommen overfor eksisterede ikke mere.”

Dagbladet La Repubblica beretter om den 23-årige Guido Mariani, som med nød og næppe slap ud af nattens jordskælv med livet i behold. Hans øjne er stadig fulde af chok, og han har sår og blå mærker over hele kroppen fra den hårdhændede behandling, da redningsarbejderne halede ham ud af, hvad der beskrives som en ”ruinhob.”

Guido Mariani fortæller: ”I tre timer lå jeg klemt fast under brokkerne.
Jeg kunne ikke komme fri. Heldigvis havde to bjælker forhindret muren i at falde sammen over mig.”

Ved siden af ham lå liget af hans jævnaldrende ven, som han delte lejlighed med i det centrale af L’Aquila, den værst ramte bydel.