Det blev et ja, ja, ja, ja!

Sveriges kronprinsesse, Victoria, har forlovet sig med sin kæreste gennem syv år.

Glæden var tydelig hos kronprinsesse Victoria og hendes kommende ægtemand, Daniel Westling, på gårsdagens pressemøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bob Strong
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg vil gerne takke det svenske folk,« sagde Sveriges kronprinsesse, Victoria, ydmygt i går, da hun præsenterede sin kommende ægtemand for den svenske befolkning. Svenskerne havde ellers haft knap syv år til at lære Daniel Westling at kende, men det skabte alligevel glæde, da avisen Expressen udkom med historien om, at der var en kongelig vielse i gære. Og avisen fik ret. Kl. 17.00 var der pressemøde.

Selv om sådan en presse seance ofte kan være noget klichepræget, stak parret ikke pressen blår i øjnene, da de blev spurgt, om det var kærlighed ved første blik.

»Nej, det var det ikke. Vi havde et vældigt nært venskab, som så siden har udviklet sig til kærlighed. Jeg føler mig vældigt tryg ved Daniel. Men desværre, ingen kærlighed ved første blik,« sagde Victoria.

Det ændrede sig som bekendt, og i forsommeren 2010 får parret papir på hinanden.

»Stærkere og gladere«
»Det er lettere at løse opgaver, når man er to, og med Daniel ved min side føler jeg mig tryg. I har sikkert set på mig de seneste år, at jeg har vokset mig stærkere og gladere. Nu kan vi indlede forberedelserne og starte vores eget. Nu kan vi bygge en familie,« sagde Victoria. Hun henviser til slutningen af 1990erne, hvor hun var så radmager, at spekulationer om spiseforstyrrelser fyldte de svenske medier.

Daniel Westling virkede også ydmyg under pressemødet.

»Det er en utrolig dag for kronprinsessen og jeg. Jeg håber, jeg kan gøre mig fortjent til det svenske folks fortrolighed,« sagde han.

Da Daniel Westling forklarede pressen, at han under frieriet til Victoria regnede med et »Ja«, men at han ikke var helt sikker, brød kronprinsessen ind: »Det blev et ja, ja, ja, ja,« grinede hun.

Opgiver jobbet
Efter brylluppet vil Daniel ikke længere arbejde, og han må derfor trække sig ud af sit eget firma, der ellers ligger til grund for at parret mødte hinanden.

Victorias lillesøster, prinsesse Madeleine, fik Victoria med til træning i luksus-fitness-centeret, Master Training, hvor ejeren Daniel Westling blev hendes personlige instruktør, siden ven og til sidst kæreste.

Fra begyndelsen var både hendes forældre og offentligheden ellers skeptisk over for Daniel, der voksede op i et helt almindeligt rækkehus i Ockelbo, med sine forældre, moren Eva, der arbejdede i det lokale posthus, Faren Olle Westling, der er socialchef, og søsteren Anna.

Mange svenskere brød sig ikke om hans lidt for afslappede stil med jeans og trucker-kasket, han virkede pressesky og der gik rygter om, at han var uintelligent.

Dronning Silvia tog sig, ifølge Kvällsposten, en alvorlig snak med sin datter om det upassende parti, men uden held. Victoria ville have Daniel.

Forældrene gav efter, og den 17. juli 2003 viste Carl Gustaf og Silvia sig for første gang sammen med datterens kæreste ved en koncert.

Sidste år bad kronprinsessen sin far om lov til at tage Daniel med til kronprins Frederiks 40-års fest i Danmark og fik ja. I går trådte Daniel så for alvor ind i de kongelige rækker.