Derfor bliver Albert og Charlene gift to gange

Charlene Wittstock og fyrst Albert blev gift i går - og gør det igen i dag.

Fyrst Albert af Monaco er blevet gift med den 20 år yngre svømmepige Charlene Wittstock ved en borgerlig vielse i paladset. Efterfølgende modtog det nygifte par folkets hyldest på balkonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC GAILLARD / POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag blev de borgerligt viet, og lørdag skal de i kirke og give hinanden deres 'ja'.

Man kunne tænke, at fyrst Albert og hans nye fyrstinde da bare kunne nøjes med én vielse, men faktisk kan man ikke bare nøjes med at sige ja til hinanden i kirken, når man bliver gift på monegaskisk maner.

- Et bryllup er først juridisk bindende, når man er blevet viet borgerligt. I Danmark er det anderledes, her har kirken myndighed til, at man ikke behøver på rådhuset for at blive rigtigt gift, siger Niels Messerschmidt, der er informationschef i den katolske kirke i Danmark, til bt.dk.

Kræver to "ja"

Men i Monaco kræver det både et 'ja' på rådhuset og et 'ja' i kirken.

Således varer fyrstebryllupper i det lille fyrstedømme altid to dage.

- Det har de altid gjort i Monaco. Det varede også to dage, da fyrst Rainier III (fyrst Alberts far, red.) blev gift med Grace Kelly i 1956, siger historiker, Lars Hovbakke Sørensen.

Fyrst Albert og Charlene Wittstock blev borgerligt gift fredag klokken 17, og lørdag klokken 17 foregår den kirkelige ceremoni.