Der var et nazistisk symbol på Volvoen, der kørte ind i demonstrerende irakere i Malmö

Svensk politi behandler søndagens episode i Malmö, hvor en 22-årig kørte ind i en gruppe demonstrerende irakere, som hadkriminalitet.

Foto: Claus Fisker. Arkivfoto
Læs mere
Fold sammen

Svensk politi behandler det som hadkriminalitet, da en 22-årige mand søndag aften kørte ind i en demonstration uden for Migrationsverket i Malmö. I demonstrationen deltog 20-30 irakere, der havde fået afslag på deres ansøgninger om asyl.

Den 22-årige blev løsladt efter afhøring, men sagen har »høj prioritet«, siger forundersøgelsesleder Sandra Persson fra svensk politi til Aftonbladet. Hun oplyser til den svenske avis, at manden har tilstået sin gerning og forklaret, at han gjorde det »for at markere, at han ikke synes, de (irakerne, red.) skal være i landet.«

Ingen demonstranter kom til skade under påkørslen, men muligvis fik gerningsmanden nogle knubs, idet han efter at have påkørt nogle skilte kørte ind i et træ. Den ældre Volvo, han kørte i, bar et nazistisk symbol og ejes af en anden 22-årig mand fra Skåne, som flere kilder har udpeget som aktiv nazist, ifølge Aftonbladet.

Til svensk tv, SVT, siger en af de irakiske demonstranter, Ali Almousawi, at han ikke er i tvivl om, at den 22-årige havde til hensigt at ramme demonstranterne.

Til samme medie oplyser presseansvarlig hos Malmö Politi, Lars Förstell, at den 22-årige havde to knive på sig og brugte en peberspray mod demonstranterne. Da den 22- årige kørte ind i træet, tilbageholdt demonstranterne ham, indtil politiet nåede frem.