Der gik en engel gennem salen: Sagde han virkelig dét?!

I går blev den traditionsrige, katolske Al Smith Dinner afholdt i New York. Traditionen tro var de amerikanske præsidentkandidater med på slap line og lavede »sjov« med hinanden og sig selv. Berlingske bringer her en fiktiv førstehåndsberetning fra en af gæsterne.

Billede fra den traditionsrige Al Smith Dinner i New York i går. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Jeg var til middagen, og jeg havde virkeligt glædet mig. Jeg var heldig med at få en af de helt rigtige plads. Du kan se mig til højre i billedet her nedenfor:

Fra Twitter: @NYTnickc. Fold sammen
Læs mere

Ja, undskyld mit ansigtsudtryk, men jeg kunne simpelthen ikke holde masken. Ser I, jeg troede, at jeg havde hørt det hele, men den udtalelse tog fuldstændigt fusen på mig. Du har nok gættet, at det var Donald Trump, der fik mig til at reagere så kraftigt:

»Hillary Clinton er simpelthen så bundkorrupt, at hun blev smidt ud af Watergate-kommissionen,« sagde han rent faktisk.

Over stregen, hvis I spørger mig. Der gik en engel gennem salen, og I kan lige tro, at folk buede bagefter. Der var endda én, der råbte, at hans tale skulle stoppe.

Fru Clinton kom flot tilbage, men hun var egentlig heller ikke særlig sjov i aftes. Hun virkede lidt stiv i betrækket. Hun havde dog en sjov joke omkring Frihedsgudinden, som gik rent ind.

Joken handlede om, at Donald Trump ikke kunne forstå, hvilken værdi statuen symboliserede, men i stedet så den som en kvindefigur, han ville score:

»Når Donald ser Frihedsgudinden, så ser han en 4’er, måske en 5’er, hvis hun lagde tavlen og faklen fra sig og fik en anden frisure,« sagde hun.

Haha.

Hun takkede også for, at han ville give talerstolen videre til hende, hun kaldte det en »fredelig magtoverdragelse,« for derefter at kalde Trump for en hest, som Ruslands præsident, Vladimir Putin, red på. Det var rigtigt godt fundet på, synes jeg.

Men ret skal være ret, Donald Trump havde også nogle gode vittigheder med. Jeg var helt vild med, da han fortalte om kritikken af hans kones tale tidligere på året:

»Michelle Obama holder en tale og alle elsker den, de synes, hun er fantastisk. Min kone, Melania, holder den præcis samme tale og får kritik,« fortalte Donald Trump. Vi grinede alle sammen. Også Hillary.

Eller da Trump sagde, at han havde mødt Hillary Clintons kampagnestab for så at liste landsdækkende amerikanske medier:

»NBC, CNN, CBS, ABC, New York Times, de alle arbejder over tid for at få hende valgt,« sagde Trump. Det var nu i grunden også ret sjovt.

Maden var nok aftenens højdepunkt, hvis jeg skal være helt ærlig. Den var også helt outstanding.

- James MacGilvray