Den var bagt til »en anden lejlighed«: Tysk begravelse endte med hashkage og hospitalsbesøg

En 18-årig tysk kvinde bliver efterforsket af politiet, efter at en hashkage, som hun havde bagt, ved en fejl blev serveret ved en tysk begravelse.

Da en gruppe tyske begravelsesgæster i august gik på café efter ceremonien, ville de bare have et stykke normal kage og en kop kaffe. I stedet fik de et dårligt trip. Fold sammen
Læs mere
Foto: Elena Elisseeva/Iris/Arkiv

En begravelse i Tyskland endte i august med et dårligt trip. Til hospitalet.

For til begravelsens reception blev gæsterne uforvarende serveret hashkage, har politiet i Rostock fortalt pressen tirsdag, ifølge det tyske medie DW.

Det var et selskab på 13 personer, inklusive den enke, der netop havde begravet sin ægtefælle, som var taget på café efter ceremonien for at drikke kaffe og spise kage.

Cafémedarbejderen, der var på arbejde den dag, havde bedt sin 18-årige datter om at bage en kage til begravelsen på forhånd, og det havde hun gjort. Men hun havde i samme ombæring også bagt en anden kage til sig selv, som skulle fortæres ved »en anden lejlighed« – formentlig under mindre triste omstændigheder.

»Hemmelig ingrediens«

Begge kager havde hun stillet i fryseren derhjemme, og da hendes mor tog den ene med på arbejde samme morgen som begravelsen, glemte hun at spørge sin datter først. Hvis hun havde gjort det, havde hun måske kendt til kagens hemmelige ingrediens.

Og enken og hendes 12 gæster ville ikke have følt sig så svimle og kvalme, at de måtte opsøge læge. En enkelt kvinde blev endda hentet i ambulance og indlagt på hospitalet.

Nu har politiet rejst en efterforskning mod den 18-årige, som står over for sigtelser om uagtsomt at have påført begravelsesgæsterne skade, forstyrret en begravelse og brudt Tysklands narkolove.

Begravelsen fandt sted i august, men politiet har ventet med at offentliggøre sagen af hensyn til de sørgende begravelsesgæster.

Gæsterne gik til politiet samme dag.