Den tidligere orkan Michael taber pusten over fastland

På sin tur gennem sydstaterne i USA er orkanen Michael blevet nedgraderet til en tropisk storm.

Stormen Michael ramte Florida med styrke som en kategori 4-orkan. Over land har Michael dog mistet så meget styrke, at det ikke længere betragtet som en orkan. Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stormvejret Michael taber styrke på sin vej over delstaten Georgia i USA. Det oplyser National Hurricane Center (NHC) torsdag morgen dansk tid.

Da Michael blæste ind over kysten i den vestlige del af delstaten Florida, var det den tredjestærkeste orkan, der nogensinde har ramt det amerikanske fastland.

Ved landgang havde den styrke som en kategori 4-orkan. De stærkeste vindstød var blot 3,2 kilometer i timen fra at gøre Michael til en kategori 5-orkan.

Michael blæste hurtigt over delstaten Flordias vestlige del og op i delstaten Georgia. Her er den raset af i en sådan grad, at den nu ikke længere er en orkan, men i stedet har styrke som en tropisk storm.

En sherif i Gadsden har oplyst, at en mand blev dræbt af et træ, der gav efter for vindstødene og væltede ned i mandens hus.

Derudover har Michael trukket store vandmængder med sig ind over land.

Ifølge NHCs prognoser har Michael kurs mod delstaterne South Carolina og North Carolina, inden den igen drager til havs ud i Atlanterhavet.

/ritzau/Reuters