Den sidste af sin art: Ensomme George er død

Omkring 100 år gammel blev den kendte Galapagos-skildpadde "Ensomme George", som er den sidste af sin art.

Søndag gik skildpadden Ensomme George bort i sin bedste alder. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går (søndag, red.) kunne Ensomme George' skildpaddeskjold ikke længere beskytte ham mod tidens gang. Kæmpeskildpadden gik bort som den sidste af sin sjældne art, Pinta Giant Tortoise. Forestil dig at være det sidste menneske på jorden. Sådan har kæmpeskildpadden Ensomme George muligvis haft det i sine godt hundrede år på denne klode.

Nyheden om skildpaddens død går verden rundt. Ensomme George har nemlig i mange år været et levende bevis på Galapagos' unikke fauna og flora, som inspirerede Charles Darwins evolutionsteori.

Døden er overraskende

Det er opsigtsvækkende, at Ensomme George dør i en alder af omkring 100 år. I hans skildpaddeart er det nemlig almindeligt, at man bliver 150 år gammel. Forskere havde forventet, at ensomme George ville leve i hvert fald i et par årtier endnu, oplyser Time.com.

Ingen hunner på den grønne gren

Mange gange har man forsøgt at få Ensomme George til at parre sig, siden han blev fundet på en søndag morgen i 1972. Forsøgene på at holde hans art i live er dog aldrig lykkedes. Ensomme George forlader derfor verden som den sidste ensomme skildpadde i sin art.