Den italienske flåde reddede 1100 migranter

Omkring 90.000 er kommet til Italien med båd i år, siger Den Internationale Organisation for Migranter.

Omkring 90.000 er kommet til Italien med båd i år, hvilket er lidt færre end i en tilsvarende periode sidste år, oplyser Den Internationale Organisation for Migranter, (IOM). Scanpix/Ho Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den italienske flåde bjærgede søndag ligene af fem flygtninge eller migranter og reddede flere end 1100 andre fra overfyldte, synkefærdige både ud for Libyens kyst, oplyser kystvagten i landet.

Omkring 90.000 er kommet til Italien med båd i år, hvilket er lidt færre end i en tilsvarende periode sidste år, oplyser Den Internationale Organisation for Migration. (IOM).

En af de omkomne blev fundet på en træfiskebåd, siger en talsmand for kystvagten.

De andre ofre blev fundet i havet, efter at 10 personer sprang eller faldt i vandet, da de så redningsbådene. Seks af dem overlevede.

Omkring 3000 mænd kvinder og børn er omkommet i år indtil nu i forsøget på at krydse havet og nå Europa, anslår IOM.

Italien har været på frontlinjen i Europas flygtningekrise i tre år, og der er kommet over 400.000 mennesker til Italien fra Nordafrika siden begyndelsen af 2014. De er på flugt fra vold og fattigdom.

Menneskesmuglere, der navnlig opererer uden for Libyens kyst, tager hundredvis af dollar for en overfart i ustabile fartøjer.

Italien har indledt en kampagne på internettet, i tv og radio og på sociale medier, hvor afrikanske migranter advares mod alle de farer, som vil møde i forsøget på at nå Europa.

Under overskriften "Tag jer i agt, migranter" bliver kampagnen til godt 11 millioner kroner ført i 15 lande i det vestlige og nordlige Afrika.

EU indgik i marts en asylaftale med Tyrkiet som et foreløbigt svar på den voksende strøm af flygtninge til EU's grænser. Den indebærer, at afviste asylansøgere samt flygtninge og migranter, der ikke søger asyl i Grækenland, skal sendes tilbage, hvis de er kommet via Tyrkiet.

/ritzau/Reuters