Den efterlyste Sanjay Shah tiltalt i Hamburg

Sanjay Shah, som er efterlyst for at have svindlet den danske statskasse, anklages for hvidvask i Hamburg.

Briten Sanjay Shah, som herhjemme er tiltalt for at have svindlet den danske statskasse for ni milliarder kroner, anklages for hvidvask af milliarder i Tyskland. Christopher Pike/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Briten Sanjay Shah, som herhjemme er tiltalt for at have svindlet den danske statskasse for ni milliarder kroner, anklages for hvidvask af milliarder i Tyskland.

Der er indledt en sag mod ham og seks andre personer ved en domstol i den tyske by Hamburg.

Det skriver Süddeutsche Zeitung. Dermed strammes nettet yderligere om den formodede hovedmand i danmarkshistoriens største sag om svindel.

»Det drejer sig ifølge anklagerne om mere end en halv milliard euro (over 3,7 milliarder kroner).«

Sanjay Shah, der også er efterlyst i Belgien, er fængslet i Dubai og kræves udleveres til Danmark.

Indtil videre er det ikke lykkedes Danmark at få udleveret Shah fra Dubai. En domstol i landet sagde i september nej til udleveringen, men en højere domstol har siden sendt sagen tilbage til den første instans igen.

Skulle også det gå i vasken, kan de danske myndigheder dog gøre et nyt forsøg, da en ny udleveringsaftale er trådt i kraft siden.

Rigsadvokaten vil først efter afgørelsen af den igangværende udleveringssag om Shah sende en ny anmodning afsted mod Emiraterne.

Det vides ikke, hvornår udleveringssagen i Dubai afgøres.

I Danmark er der også et forløb i Retten i Glostrup. Her kræver Shahs danske forsvarere den fængslingskendelse, der ligger til grund for arrestordren mod Shah, ophævet.

En dommer i Glostrup har meddelt, at der 7. december træffes en afgørelse om fængslingsbegæringen, der ligger til grund for arrestordren mod Shah i Dubai.

/ritzau/