Den dødelige orkan Otto har kurs mod Costa Rica og Nicaragua

Orkanen har dræbt tre mennesker i Panama. Nu styrer den mod Costa Rica og Nicaragua med 120 kilometer i timen.

Myndighederne har beordret flere end 4000 mennesker evakueret fra den caribiske kystlinje i Costa Rica for at undgå dødsfald. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Panama City. Orkanen Otto, der tirsdag lokal tid har vendt sig mod Centralamerika, har kostet tre mennesker livet i Panama.

Samtidig er tusindvis af mennesker i kystnære områder i Costa Rica og Nicaragua blevet evakueret.

Det oplyser det amerikanske National Hurricane Center (NHC) ifølge nyhedsbureauet AFP.

To personer blev dræbt i et mudderskred, mens en dreng døde, da et træ væltede ned over den bil, han befandt sig i sammen med sin mor uden for drengens skole i hovedstaden, Panama City.

Det oplyser den civile redningstjeneste i Panama.

- Ni mennesker blev fanget i et mudderskred vest for hovedstaden. Syv blev reddet, mens to lig desværre blev bjærget, siger lederen af redningstjenesten, Jose Donderis, til AFP.

Otto er den syvende orkan i sæsonen og bevæger sig natten til onsdag dansk tid mod Costa Rica og Nicaragua med 120 kilometer i timen.

Det forventes, at orkanen samler både styrke og hastighed, mens den bevæger sig over vandet mod vest, inden den rammer landjorden.

Otto blev tidligere tirsdag opgraderet fra en tropisk storm til en orkan.

NHC advarer om, at de store mængder regn fra Otto sandsynligvis vil resultere i livstruende oversvømmelser og mudderskred.

Otto kan blive den første orkan, der rammer Costa Rica, siden målingerne begyndte i 1851.

Myndighederne har beordret flere end 4000 mennesker evakueret langs den nordlige del af den caribiske kyst for at undgå dødsfald.

- Vi vil ikke tillade, at folk bliver i udsatte områder og dermed risikere tab af menneskeliv, siger præsident Luis Guillermo Solis på et pressemøde.

I begyndelsen af oktober ødelagde orkanen Matthew store dele af det sydlige Haiti. 546 mennesker i Haiti mistede livet, mens næsten 175.000 blev gjort hjemløse.

/ritzau/