Den dansk-syriske film The Cave får fire Emmy-nomineringer

Feras Fayyad er nomineret til prisen for bedste instruktør med dokumentarfilmen »The Cave« om krigen i Syrien.

Arkivfoto. »The Cave« er instrueret af syriske Feras Fayyad og produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod fra Danish Documentary Production A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE MACON

Den dansk-syriske dokumentarfilm »The Cave« er blevet nomineret til hele fire Emmy-priser.

»The Cave«, som også var nomineret til en Oscar tidligere på året, er instrueret af syriske Feras Fayyad og produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod fra Danish Documentary Production A/S.

Feras Fayyad er nomineret til prisen for bedste instruktør af en dokumentar. For bedste manuskript er Alisar Hasan og Feras Fayyad nomineret.

Den syriske læge Amani Ballour er hovedrolle i dokumentaren. Her med et såret barn i armene på det underjordiske hospital i Syrien. Fold sammen
Læs mere
Foto: ABDULMONAM EASSA.

For bedste fotografering er Muhammed Khair Al Shami, Ammar Suleiman og Mohammed Eyad nomineret.

Derudover er Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod nomineret for bedste produktion.

Filmen var blandt favoritterne, da det amerikanske Television Academy tirsdag aften offentliggjorde årets Emmy-nomineringer.

Filmen handler om en kvindelig læge, der under svære forhold leder et underjordisk hospital i den syriske provins Al-Ghouta.

Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod har tidligere kaldt filmen »en feministisk fortælling«. Tilmed fra en del af verden, som vi ikke kender så meget til, og om en ung kvinde, der vil ændre et mandsdomineret miljø.

/ritzau/