Den britiske Labour-politiker Jo Cox er død efter angreb

Den 41-årige Jo Cox, medlem af det britiske parlament og Labour-politiker, er blevet skudt ned i byen Birstall i det nordlige England. Motivet er endnu uvist.

Foto: HANDOUT. Den 41- årige britiske parlamentariker Jo Cox er død.
Læs mere
Fold sammen

»Hele Labour-partiet og Labour-familien - og faktisk hele landet - vil være i chok over det rædselsvækkende mord på Jo Cox i dag.«

Sådan lyder det fra Jeremy Corbyn, leder af det britiske Labour-prati, som reaktion på, at hans partifælle nu meldes død.

Tidligere på dagen blev Jo Cox - 41-årig britisk parlamentariker og mor til to - skudt og stukket ned på åben gaden i den nordengelske by Birstall, der er en del af hendes valgkreds.

Øjenvidner har fortalt, hvordan de så og hørte Jo Cox blive skudt to-tre gange, hvorefter hun angiveligt blev stukket med en kniv adskillige gange. Ifølge The Guardian blev hun erklæret død på gerningsstedet.

Det er endnu uvist, hvad gerningsmandens motiv har været - og dermed også om det er politisk motiveret blot en uge før, at briterne skal stemme om Storbritanniens EU-medlemsskab.

Lige nu undersøger politiet ifølge Guardian påstande om, at gerningsmanden råbte »Britain First« umiddelbart før angrebet på Jo Cox. Det kan være en reference til det højre-orienterede og nationalistiske politiske parti af samme navn.

»Han råbte 'Britain First', da han udførte det, og da han blev arresteret,« lyder det ifølge Guardian fra et øjenvidne.

På et pressemøde afviser politiet at kommentere på mulige motiver. Her meddeler politiet også, at en mand er blevet anholdt, og at våben er blevet beslaglagt.

En 77-årig mand blev også angrebet og har ifølge politiet fået skader, der ikke er livstruende.