Demonstranter stormer ukrainsk flådehovedkvarter

Det russiske flag er blevet rejst på den ukrainske flådes hovedkvarter i Sevastopol.

Tusindvis af demonstranter har stormet den ukrainske flådes hovedkvarter i Sevastopol og hejst det russiske flag, skriver RT.com. Dette billede er fra 6. marts, hvor en ukrainsk soldat er i færd med at hejse den ukrainske flådes flag på et skib. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIPPO MONTEFORTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 200 prorussiske demonstranter har stormet i hvert fald en del af den ukrainske flådes hovedkvarter i Sevastopol og hejst det russiske flag, skriver flere medier.

»Der er omkring 200 af dem, og nogle bærer elefanthuer. De er ubevæbnede, og vi har ikke affyret skud mod dem. Officererne har barrikaderet sig inde i bygningen,« siger en talsmand fra den ukrainske flåde til nyhedsbureauet AFP og fortsætter:

»Selv om vi har tilladelse til at bruge våben i selvforsvar, har vi ikke gjort det, og vi vil heller ikke gøre det«.

Ifølge Reuters og AFP oplyser talsmanden, at der foregår en forhandling med de såkaldte »selvforsvars-grupper«, der hovedsageligt består frivillige, der har støttet Krims overgang fra at være ukrainsk til at blive russisk.

Ifølge Reuters er tre russiske flag placeret ved indgangen til hovedkvarteret. Reuters’ reporter på stedet har set tre bevæbnede soldater i umærkede uniformer ved indgangen, hvor flagene var placeret.

Ifølge det russiske nyhedsmedie RT.com har »flere tusinde« været samlet siden morgenstunden, hvor de blandt andet har sunget den russiske nationalmelodi. De har ødelagt hegnet omkring flådehovedkvarteret og erstattet det ukrainske flag med det russiske samt med den russiske flådes emblem.

Den ukrainske forsvarsminister, Ihor Tenjuk, har onsdag erklæret, at de ukrainske styrker ikke vil forlade Krimhalvøen, selvom præsident Putin har underskrevet en traktat, der gør Krim til en del af Rusland.