Demonstranter nægter at forlade gaden på trods af udgangsforbud

Efter de seneste dages voldsomme optøjer i den amerikanske by Baltimore er et natligt udgangsforbud netop trådt i kraft. Hundredvis af demonstranter nægter stadig at forlade gaden, og politiet affyrer røgbomber mod menneskemængderne.

USA: Det natlige udgangsforbud, som er blevet indført i byen Baltimore i delstaten Maryland som konsekvens af de seneste dages voldsomme optøjer, er trådt i kraft klokken 22 lokal tid (klokken 04 dansk tid).

Men hundredvis af demonstranter nægter stadig at forlade gaden, og ifølge flere amerikanske medier affyrer politiet røgbomber og bruger peberspray i et forsøg på at sprede menneskemængderne.

Kort før klokken 22 begyndte politiet i byen at forberede udgangsforbuddet, som varer frem til klokken 05 lokal tid. Det skriver vg.no.

En talsmand for politiet i Baltimore udtalte under et pressemøde klokken 21.30 lokal tid, at patruljer kørte rundt med megafoner for at informere folk om udgangsforbuddet, mens politihelikoptere fløj over byen for at lyse på de store menneskemængder.

Politiet sagde samtidig, at man vil tage højde for, at nogle folk kan være på vej til og fra arbejde eller have behov for at komme på hospitalet.

Kort før udgangsforbuddet trådte i kraft, blev mindst en politibetjent såret efter en gruppe af demonstranter angreb politiet med sten, skriver politiet på Twitter. Politiet reagerede ved at udføre flere anholdelser.

Årsagen til urolighederne i byen er den 25-årig sorte mand Freddie Grays død. Han døde 19. april i politiets varetægt på grund af en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt.

Adskillige demonstranter har siden hen været på gaden i Baltimore for at protestere over politiets hårdhændede behandling af den unge mand.