Demonstranter kunne ikke stoppe Formel 1-løb

Modstandere af regeringen i Bahrain fik ikke held til at forstyrre søndagens Formel 1-grandprix. Alligevel føler oppositionsgrupperne, at de har vundet en moralsk sejr.

Løbet blev afviklet uden problemer trods trusler fra Bahrains oppositionsgrupper. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALDRIN XHEMAJ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskeren Sebastian Vettel fra Red Bull vandt Bahrains grandprix, da hans Formel 1-racer søndag krydsede målstregen foran rivalerne Kimi Raikkonen og Romain Grosjean.

Løbet blev afviklet uden problemer trods trusler fra Bahrains oppositionsgrupper, der har optrappet deres protester, mens det internationale samfunds opmærksomhed har været rettet mod den lille golfstat. Kongestyrets sikkerhedsstyrker slog en ring om banen og forhindrede demonstranterne i at komme i nærheden af motorløbet.

Succes

Trods den problemfrie afvikling af grandprixet udlægger oppositionsgrupperne deres indsats mod løbet som en succes.

- De (regeringen, red) har forregnet sig. De troede, at det ville være et nederlag at aflyse løbet, men de indså ikke, hvad det ville koste at afholde det. De havde ikke regnet med den negative branding, siger den shiamuslimske aktivist Alaa Shehabi til nyhedsbureauet Reuters.

Bahrains kongestyre, der er domineret af sunnimuslimer, har insisteret på at afholde løbet, som man måtte aflyse på grund af uroligheder i 2011. I dagene op til løbet er der blevet gennemført en række demonstrationer, hvor oppositionsgrupper har stødt voldeligt sammen med politi og sikkerhedsstyrker.

Mindst én demonstrant har mistet livet under de seneste dages uroligheder.