Demonstrant i Moskva: Politiet anholder tilfældige

Flere tusinde mennesker er mødt op i centrum af Moskva for at demonstrere mod korruption i det russiske styre.

»De anholder folk, hvis de råber slagsange og står med et russisk flag. Eller hvis de bare ikke kan lide dem«, skriver Antonova, der betegner sig selv som en af demonstranterne, i en besked til Ritzau. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI KOCHETKOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet opfører sig aggressivt over for de demonstranter, der er mødt op i centrum af Moskva for at demonstrere mod korruption i det russiske styre.

Det fortæller Maria Antonova, en 20-årig journaliststuderende, som er til stede ved demonstrationen.

»De anholder folk, hvis de råber slagsange og står med et russisk flag. Eller hvis de bare ikke kan lide dem«, skriver Antonova, der betegner sig selv som en af demonstranterne, i en besked til Ritzau.

»De har lige arresteret en mand, der stod ved siden af mig og talte uden at gøre noget som helst.«

Demonstrationen er indkaldt af oppositionspolitiker Aleksej Navalnij, som anklager regeringen for at være korrupt.

Den var oprindeligt planlagt et andet sted, men blev søndag flyttet til hjertet af den russiske hovedstad.

Det fik myndighederne til at kalde den ulovlig og advare mod at møde op. Men det har flere tusinde mennesker alligevel gjort ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De fremmødte demonstranter råber "skam", "Navalnij", "Rusland uden Putin", og "Rusland vil blive frit", lyder det fra Maria Antonova.

Hun befinder sig på Tverskaja. Det er en af hovedgaderne i Moskva. En masse politibusser omkranser demonstrationen, og helikoptere flyver rundt over folkemængden.

Spørgsmål: Frygter du for din sikkerhed?

»En lille smule. Men jeg var også med ved en demonstration i marts, og jeg ved, hvordan man skal passe på sig selv. Men i Rusland ved man selvfølgelig aldrig,« siger hun.

Flere end 200 personer er blevet tilbageholdt af politiet, skriver interesseorganisationen OVD-Info group ifølge nyhedsbureauet AFP.

Demonstrationen finder sted 12. juni, som er Ruslands nationaldag. Derfor er byen fyldt med mennesker. Nogle er ude for at fejre dagen, mens andre protesterer mod korruption.

Allerede inden demonstrationen blev Aleksej Navalnij hentet på sin bopæl og tilbageholdt af politiet. Det skrev dpa.

En talsperson for politikeren har desuden skrevet på Twitter, at strømmen er blevet slukket i Navalnijs kontor. Det stoppede en livesending fra kontoret.

Det forventes, at demonstrationer vil finde sted i 200 russiske byer.