Demokratisk partiformand vil have Iowa-resultater talt op igen

Der er problemer med at få fordelt de delegerede som følge af primærvalget i Iowa, mener parti-leder.

Selvom de sidste resultater fra Demokraternes primærvalg i Iowa ikke er blevet offentliggjort, vil Tom Perez, der leder partiets nationale organisation, DNC, have resultaterne i Iowa gennemgået en gang til. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Selvom de sidste resultater fra Demokraternes primærvalg i Iowa ikke er blevet offentliggjort, vil Tom Perez, der leder partiets nationale organisation, DNC, have resultaterne i Iowa gennemgået en gang til.

Det skriver han på Twitter torsdag.

Partiets primærvalg natten til tirsdag dansk tid, blev mere kaotisk end normalt, da Demokraternes partiorganisation i Iowa ikke var i stand til at offentliggøre nogle resultater på selve valgaftenen.

Torsdag aften er resultater fra 97 procent af valgstederne blevet offentliggjort. Det har ikke været muligt at erklære en vinder af primærvalget.

Ifølge Tom Perez har der ikke kun været problemer med at rapportere om resultaterne. Også udregningerne af, hvem der skal tildeles delegerede som følge af resultaterne, har oplevet problemer, skriver han på Twitter.

»Nok er nok. I lyset af de problemer med fordelingen af delegerede, der er blevet fremført, og for at sikre tiltroen til resultaterne beder jeg Demokraterne i Iowa om omgående at begynde en genoptælling«, skriver han.

Præcis hvilke problemer med udregningerne af delegerede, Tom Perez henviser til, fremgår ikke umiddelbart.

/ritzau/