Demokrater i Kongressen udsat for nyt hackerangreb

Hackerangreb mod demokratisk udvalg i Kongressen minder om andre angreb mod partiet.

Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Demokraternes kampagnekomité i Kongressen bekræfter fredag, at den har været udsat for hacker-angreb magen til dem, som partiet har været udsat for andre steder - blandt andet ved tyveriet af dokumenter fra Demokraternes Nationale Komité.

Komitéen i Kongressen har taget skridt til en øjeblikkelig efterforskning, og at svagheder i systemet er ved at blive belyst.

- Kampagnekomitéen tager denne sag meget alvorligt. Med hjælp fra førende eksperter er vi ved at forbedre vor sikkerhed og vil gøre det løbende, hedder det i en erklæring.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er FBI ved at efterforske et hackerangreb mod Demokraternes Nationale Komité (DNC).

Whistleblower-organisationen WikiLeaks har offentliggjort en række filer, der skulle indeholde lydoptagelser fra komitéen.

Hackere skal have hentet lydklippene fra en række e-mail fra partiorganisationen.

Den første del af lækagen har allerede fået konsekvenser, idet DNC-formanden Debbie Wasserman Schultz trådte tilbage. Det skete, da det kom frem, at hun angiveligt støttede Hillary Clinton i Demokraternes valgkamp, hvor Bernie Sanders var Clintons sidste rival.

Den nu forhenværende formand skulle blandt andet have forberedt sig på at så tvivl om Sanders' tro som jøde.

Offentliggørelsen af lydfilerne skete midt under Demokraternes konvent, hvor Hillary Clinton formelt er blevet valgt som partiets præsidentkandidat.

Det er uvist, hvem der står bag hackerangrebet, hvor de mange e-mail blev tilgængelige. Men blandt andet Hillary Clintons kampagneansvarlige har sagt, at pilen peger på Rusland.

/ritzau/Reuters