Delstatssenator trækker sig efter racistisk udfald på bar

Hvid senator træder tilbage og undskylder, at han i beruset tilstand kaldte sorte kolleger for "niggers".

Miami. En delstatssenator i Florida i USA meddeler fredag, at han trækker sig fra sin politiske post, efter at han havde udtrykt sig racistisk over for to sorte kolleger på en bar.

Den 43-årige Frank Artiles, en hvid amerikaner med cubanske rødder, undskylder i forbindelse med tilbagetrædelsen sin opførsel, der har været en pinlig sag for hans republikanske parti.

- Det er klart for mig, at mine nylige handlinger og de ord, jeg brugte, ligger langt fra det, som jeg forventer af mig selv, og det er jeg meget ked af, skriver han i et brev.

Hændelsen fandt sted sent mandag aften på en eksklusiv bar i delstatens hovedstad, Tallahassee.

Frank Artiles var angiveligt beruset, da han brugte ordet "niggers" foran to sorte senatorer - en kvinde og en mand. Han kaldte også den kvindelige senator for en "bitch" (tæve, red.).

Ifølge lokale medier kom han også med andre sjofle bemærkninger. Frank Artiles forsøgte at stå imod den kritik, der blev rettet mod ham og hyrede en advokat til at forsvare sig.

Men det har han nu opgivet.

- Der er konsekvenser af alle handlinger, konstaterer han i brevet.

- Jeg er ked af at have svigtet jer og beder om jeres tilgivelse, skriver han til vælgerne i sin kreds i brevet.

Formanden for senatet i Florida, republikaneren Joe Negron, der er hvid, er rystet over partifællens opførsel.

- Racistiske udfald og sexistiske fornærmelser hører ikke hjemme i samtaler mellem senatorer og vil ikke blive tolereret, mens jeg tjener som præsident for senatet, siger han.

Joe Negron var ikke selv til stede i baren mandag aften, og dermed undgik han at overhøre, at Frank Artiles kaldte ham for en "pussy".

/ritzau/AFP