Delstat i USA sagsøger biskop for at ansætte pædofile præster

Et bispedømme og en biskop er sagsøgt for at have ansat præster vel vidende om overgrebsanklager mod dem.

Wheeling. En biskop og et katolsk bispedømme i West Virginia er blevet sagsøgt for at have ansat pædofile præster vel vidende om overgrebsanklager mod dem.

Præsterne skal have forgrebet sig på børn på skoler og på lejrture.

Det vidste bispedømmet Wheeling-Charleston og dets tidligere overhoved, biskop Michael Bransfield, som alligevel valgte at ansatte præsterne.

Statsadvokaten i West Virginia, Patrick Morrisey, annoncerede tirsdag, at delstaten har lagt sag an mod bispedømmet og biskoppen.

- Den katolske kirke har længe skjult og benægtet, at den huser præster, som har begået overgreb mod børn. Også her i West Viginia, siger Patrick Morrisey.

- Kirken må fortælle, hvad den ved. Kirken må åbne sine arkiver for offentligheden og fortælle, hvordan den har handlet på hver og en af de troværdige anklager om seksuelle overgreb, som kirken fik kendskab til.

Statsadvokaten understreger samtidig, at det er vigtigt, at identiteten på ofrene og deres familier fortsat bliver beskyttet.

Den katolske kirke har selv undersøgt anklagerne og offentliggjorde for nylig, at biskop Bransfield er blevet suspenderet for sine kirkelige pligter.

Bispedømmet Wheeling-Charleston har ikke kommenteret søgsmålet.

/ritzau/AP