Delfiner redder fire fra haj

Fire newzealændere kan takke en flok delfiner for, at de ikke blev angrebet af en stor hvid haj.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

WELLINGTON: En flok delfiner svømmede beskyttende rundt om en gruppe mennesker for at afværge et angreb fra en hvid haj, skriver lokale aviser.

Livredderne Rob Howes, hans 15-årige datter Niccy, Karina Cooper og Helen Slade svømmede 100 m fra Ocean Beach nær Whangarei på New Zealands North Island, da delfinerne begyndte at vogte dem - øjensynligt for at beskytte dem mod en haj.

»De stuvede os sammen og skubbede til os ved at svømme tættere og tættere rundt om os,« siger Howes til New Zealand Press Association (NZPA).

Howes prøvede at svømme væk fra gruppen, men to af de største delfiner skubbede ham tilbage, netop som han fik øje på en tre meter lang hvid haj, der kom hen imod dem. »Jeg veg straks tilbage. Den var kun to meter fra mig, vandet var krystalklart, og den var lige så tydelig som min egen næse,« sagde Howes.

»De drev os sammen for at beskytte os,« sagde han. Livredderne var de næste 40 minutter omkranset af delfinerne, før de i sikkerhed kunne svømme tilbage til land.

Begivenheden fandt sted den 30. oktober, men livredderne holdt indtil nu historien for sig selv.

Miljøbevægelsen Orca Research siger, at delfiner angriber hajer for at beskytte sig selv og deres unger, så deres beskyttelse af livredderne var forståelig nok.

»De kan have fornemmet, at svømmerne var i fare, og har derfor taget skridt til at beskytte dem,« siger Ingrid Visser fra Orca til NZPA. Reuters