Debatduet? Gimmicks af syngende Trump og Clinton går verden rundt

På de sociale medier morer brugere sig over, hvordan de to amerikanske præsidentkandidaters mimik under gårsdagens debat minder om en intim duet.

Foto: ROBYN BECK

Den har været en af de største historier det seneste døgn, og er blevet gennemanalyseret på kryds og tværs.

Den ophedede amerikanske præsidentdebat mellem Donald Trump og Hillary Clinton har skabt overskrifter verden rundt - også på de sociale medier, hvor tonen dog også har taget en mere humoristisk drejning.

For hele rammen omkring debatten, der foregik i en sal i St. Louis med publikum synligt på scenen, kombineret med kandidaternes levende kropssprog og håndholdte mikrofoner har for mange skabt associationer til sangduetter.

»Den værste genindspilning af Grease«

Under hashtagget #debatsongs bliver der således flittigt delt billeder og videoer af de to kandidater, der er fulgt af forskellige sangtekster.

En af de flittigst delte indslag er Lucky TVs sammenklip fra debatten, hvor sangen »Time of my Life« er lagt ind over. Sangen er kendt fra filmen »Dirty Dancing« - endnu en humoristisk reference til det særdeles anstrengte forhold mellem kandidaterne:

Et hav af brugere på især Twitter har ligeledes brugt billeder fra debatten, hvor de to kandidater står med mikrofonerne i hænderne i positioner, som - hvis man ikke vidste bedre - kunne ligne seancer fra en duet.

Her er det Felicia Morse, der har lavet en collage af flere billeder kombineret med linjer fra Grease-sangen »You're the One that I want«, og som omtaler debatten mellem kandidaterne som »den værste genindspilning af Grease nogensinde«:

Og Berlingskes egen Thomas Rohde, der refererer til en Bee Gees-sang:

Kærlighedssangene er på mange måder omdrejningspunkt i de memes, der er blevet lagt ud på Twitter. Også hos Antti Isokangas, der citerer omkvædet fra Bonnie Tylers »Total Eclipse of the Heart«:

En livedebat tilbage

Debatten natten til mandag dansk tid var den anden ud af tre live-debatter, som de to præsidentkandidater skal igennem forud for valget 8. november.

Den første live-debatten lå sidst i september, og også i denforbindelse er der blevet lavet jokes på de to duelanters bekostning. Her var det dog ikke sangduetter, men denne animerede dansesekvens, der fik mange brugere til at trække på smilebåndene:

Næste og sidste præsidentdebat er 19. oktober på University of Nevada i Las Vegas.