Deadline for sydkoreanske gidsler udskudt på ny

Deadlinen for de 22 bortførte sydkoreanere, der er blevet bortført af Taliban, er blevet udskudt til mandag eftermiddag. Det oplyser Taliban.

Talibans deadline for de 22 sydkoreanske gidslers skæbne, der ellers udløb mandag middag, er blevet udskudt til klokken 13.30 dansk tid. Det oplyser en talsmand fra Taliban.

Qari Yousef Ahmadi, der tilsyneladende er talsmand for Taliban, sagde ellers, at mandag middag var de militantes sidste deadline, før de begyndte at dræbe et eller flere af gidslerne, hvis ikke 23 talibanske fanger blev løsladt fra afghanske fængsler.

Flere tidsfrister udløb i sidste uge, uden at det fik konsekvenser med undtagelse af onsdag, hvor et af gidslerne blev skudt adskillige timer efter en overskredet deadline.

Tidligere har guvernøren for Ghazni-provinsen, Marajudin Pathan, sagt, at myndighederne forsøgte at forlænge forhandlingerne med Taliban til onsdag.

De 23 sydkoreanere forsvandt i Ghazni-provinsen den 19. juli. Taliban hævder, at de resterende gidsler stadig er i live.

/ritzau/