Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
EU-Parlamentet må kigge langt efter de 300.000 euro, svarende til 2,2 millioner kroner, som parlamentet kræver tilbagebetalt fra Front National-leder Marine Le Pen, der udover at være medlem af EU-Parlamentet også er kandidat ved det franske præsidentvalg i foråret.
Parlamentet havde givet Le Pen indtil tirsdag til at tilbagebetale pengene, men det nægter den franske politiker.
»Jeg vil ikke ligge under for denne forfølgelse, (der er, red.) en ensidig beslutning truffet af mine politiske modstandere (…) uden bevis og uden at afvente en dom fra den rettergang, jeg har indledt,« sagde Marine Le Pen ifølge BBC til Reuters tirsdag.
En politisk »vendetta«
Kravet om tilbagebetalingen kom efter, at EUs antisvindelkontor konstaterede, at medarbejdere af Le Pens parti, Front National, er blevet aflønnet med EU-midler for arbejde, de har udført for partiet i Frankrig. Dette er imod reglerne og derfor ulovligt.
Men i Le Pens optik, er der altså alene tale om en politisk »vendetta«.
»Jeg protesterer mod denne proces, som gennemføres af vores politiske modstandere i EU-Parlamentet,« sagde Marine Le Pen ifølge Ritzau til den franske TV-station TF1 i weekenden.
Ud over de 2,2 millioner kroner, skal Le Pen ifølge Ritzau yderligere tilbagebetale 42.000 euro svarende til 312.000 kroner inden 28. februar.
Le Pens løn kan tilbageholdes
Som sanktion i forbindelse med den manglende tilbagebetaling har EU-Parlamentet allerede annonceret, at det kan - og vil - tilbageholde det vederlag, Marine Le Pen som parlamentsmedlem modtager.
Ifølge BBC vil EU-Parlamentet tilbageholde halvdelen af Le Pens vederlag og desuden suspendere andre af hendes tprivilegier. Det fremgår dog ikke, hvilke privilegier der er tale om.
Marine Le Pens far, Jean-Marie Le Pen, der stiftede Front National, har ifølge Ritzau tidligere haft en lignende sag med EU-Parlamentet. Han blev dengang bedt om at tilbagebetale 320.000 euro svarende til 2,4 millioner kroner, ligeledes for at have anvendt EU-midler til at aflønne sine ansatte.
Jean-Marie Le Pen nægtede dengang at betale, hvilket resulterede i, at Parlamentet tilbageholdt dele af hans vederlag i 2016.