De reagerer med noget, der ligner krig: Nu svarer Pelosi igen

Kinas største militærøvelse nogensinde nær Taiwan har ikke fået formanden for Repræsentanternes Hus i USA til at skrue ned for retorikken.

Kinas store militærøvelse får ikke Nancy Pelosi til at helme. Hun fastholder, at USA »ikke vil tillade« Kina at isolere Taiwan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kinesiske militær understregede torsdag over for Nancy Pelosi og omverdenen, at det har omkostninger at behandle Taiwan som en selvstændig stat.

Reaktionen fra Kina ligner til forveksling krig, men det har imidlertid ikke fået 82-årige Nancy Pelosi, formand for Repræsentanternes Hus, til at helme.

Hun fortæller ifølge The Guardian, at USA »ikke vil tillade« Kina at isolere Taiwan.

»De kan forsøge at forhindre Taiwan i at besøge eller deltage andre steder, men de kommer ikke til at isolere Taiwan ved at forhindre os i at rejse dertil,« siger Pelosi.

Kina har med Xi Jinping ved roret igangsat den hidtil største militærøvelse nær Taiwan, et døgn efter at Pelosi forlod øen. Øvelserne vil efter planen vare indtil søndag.

Pelosi gjorde stop i Taiwan på en længere tur til Asien. Netop hendes besøg har provokeret kineserne, fordi hun er den tredjemest magtfulde amerikanske politiker.

Pelosi ankom sent torsdag til Tokyo sammen med fem andre medlemmer af Kongressen efter at have besøgt Singapore, Malaysia, Taiwan og Sydkorea.

I Taiwan onsdag sagde Pelosi, at den amerikanske forpligtelse til demokratiet i Taiwan og andre steder »forbliver jernbeklædt«.

Kinas østlige militærkommando udførte som en del af øvelserne langdistance-præcisionsangreb i visse områder i den østlige del af Taiwanstrædet, der ligger mellem Taiwan og det kinesiske fastland.

Taiwans forsvarsministerium oplyser, at Kina har affyret flere ballistiske missiler omkring det nordøstlige og sydvestlige Taiwan.