De fleste er reddet fra sunket færge

Størstedelen af de 350 passagerer om bord på en forlist færge ud for Papua Ny Guineas nordlige kyst er reddet. Over 100 passagerer savnes fortsat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En større redningsaktion i Papua Ny Guinea er i gang, efter at et skib er forlist og sunket ud for landets nordlige kyst.

350 passagerer var om bord på færgen, og rolige vande på havet har indtil videre hjulpet til med at redde de omkring 240 personer i sikkerhed, men der savnes altså godt 100 passagerer fra færgen.

De australske søfartsmyndigheder bekræfter, at otte skibe og tre helikoptere har reddet de omkring 240 personer, der hidtil er fundet. En talskvinde bekræfter, at gode vejrforhold i området muligvis har hjulpet til med at begrænse antallet af eventuelt dræbte.

- Vi får flere redningsbåde i vandet. Der har været flere forlydender om skibe, der ser mennesker i redningsbåde, så vi håber, at antallet af overlevende stiger i den meget nære fremtid, siger talskvinden Carly Lusk til Reuters.

Ifølge søfartsmyndighederne har færgens ejere bekræftet, at der var 350 passagerer om bord, selvom den maksimale kapacitet skal være sat til 300 passagerer.

Australien er Papua Ny Guineas nærmeste naboland, og de australske myndigheder er blevet bedt om at hjælpe til med redningsaktionen. Det bekræfter den australske premierminister, Julia Gillard.

- Det her er tydeligvis en kæmpe tragedie med 350 personer om bord på et skib, der er gået ned, siger Australiens premierminister, Julia Gillard, ifølge Reuters.

- Der er sandsynligvis et meget højt tab af liv her, siger hun.

Hendes kollega fra Papua Ny Guinea, Peter O’Neill, understreger, at ulykken skal undersøges til bunds.

Den forliste færge sejlede mellem nogle øer i området, der især er populært blandt dykkere fra hele verden, da skibet sendte et nødsignal. Herefter mistede myndighederne kontakten med skibet MV Rabaul Queen.