David Headley erklærer sig skyldig

David Headley erklærer sig skyldig i omfattende terroranklager - også i anklagerne om planer om terroranslag mod Jyllands-Posten i København. Opdateret: 20.40.

Foto: VERNA SADDOCK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikansk-pakistaneren David Headley tilstår ved en domstol i Chicago terrorangrebet mod Mumbai og det planlagte angreb på Jyllands-Posten i København.

Amerikansk-pakistaneren David Headley erklærede sig torsdag aften dansk tid ved en domstol i Chicago skyldig i anklagerne om medvirken til terrorangrebet på den indiske millionby Mumbai samt planerne om terroranslag mod Jyllands-Posten i København. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ:
Rådhuspladsen skulle være bombet til ruiner

Den 49-årige David Coleman Headley tilstår, at han brugte vennen Tahawwur Ranas immigrationsvirksomhed som dække for sine aktiviteter i Mumbai og København på vegne af to terrorgrupper med base i Pakistan.

Den amerikanske anklagemyndighed er i besiddelse af dokumenter, som indikerer, at David Headley var ude på at dræbe tegneren Kurt Westergaard som hævn for hans Muhammedtegning i Morgenavisen Jyllands-Posten.

David Headley begyndte at lægge sine mordplaner mod Kurt Westergaard omkring to måneder før terrorangrebet mod Mumbai, som blev indledt den 26. november 2008 og stod på i 60 timer med 166 dødsofre til følge.

LÆS OGSÅ: JP skulle angribes med lastbilbombe

Headley er anklaget for at have hjulpet den pakistanske terrorgruppe Lashkar-e-Taiba med at udpege målene i Mumbai. Men ifølge AFP blev attentatet mod Westergaard og Jyllands-Posten planlagt i samarbejde med en anden pakistansk-baseret terrorgruppe, Harakat-ul-Jihad-Islami, der sættes i forbindelse med al-Qaeda.

På det tidspunkt i 2008 var Lashkar-e-Taiba fuldt optaget af terrorplanerne mod Mumbai, skriver AFP.

LÆS OGSÅ: Terroristernes mål: Bomb JP, dræb redaktør og dræb tegner

David Headley, søn af en pakistansk diplomat og en amerikansk kvinde, risikerer dødsstraf, hvis en amerikansk domstol skulle kende ham skyldig i medvirken til terrorangrebet mod Mumbai.

Hans indrømmelse over for domstolen i Chicago er muligvis et forsøg på at mindske risikoen for dødsstraf ved at samarbejde med anklagemyndigheden.

Attentatplanerne mod Jyllands-Posten blev lagt sammen med immigrantrådgiveren Tahawwur Rana, der ligeledes sidder fængslet i Chicago, og som ifølge anklagen finansierede vennen Headleys research mod Jyllands-Posten i Viby og København. Headley udgav sig for at være interesseret i at købe annonceplads og fik fri adgang til avisens lokaler i Viby.