Datter: Al-Khawaja tvangsfodres

Den sultestrejkende Abdulhadi al-Khawaja er blevet bundet til en seng og tvangsfodret, siger hans datter efter næsten en uge med uvished om hans tilstand.

Dette billede af Abdulhadi al-Khawaja er taget 5. april. Han har nu sultestrejket i næsten tre måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter næsten en uge uden det mindste livstegn fra den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja har hans kone søndag fået lov til at besøge ham på militærhospitalet i Bahrain.

Ifølge den sultestrejkende menneskerettighedsforkæmpers ene datter, Maryam al-Khawaja, som selv er aktiv menneskerettighedsaktivist i Bahrain Center for Human Rights, er hendes far blevet tvangsfodret.

- Han var blevet bedøvet, bundet til sengen og tvangsfodret med et rør igennem næsen, skriver hun på Twitter og fortsætter:

- Han sagde, at han anså tvangsfodringen og isolationsfængslingen som tortur og ville holde lægerne, hospitalet og indenrigsministeriet ansvarlige.

Desuden oplyste al-Khawaja, at han vil fortsætte sin sultestrejke.

I næsten en uge var både familien, advokater og den danske ambassadør i Saudi-Arabien blevet nægtet adgang til al-Khawaja. Ingen nyheder slap ud om hans tilstand, og flere har spekuleret i, at han enten var død eller blev tvangsfodret.

I Danmark har Udenrigsministeriet endnu ikke fået bekræftet Maryam al-Khawajas oplysninger, fortæller chef for Borgerservice Ole Egberg Mikkelsen. Han understreger dog, at ministeriet ikke har nogen grund til at betvivle oplysningerne.

Abdulhadi al-Khawaja har sultestrejket i 81 dage under overskriften »frihed eller død«. Han protesterer imod den livstidsdom, han blev idømt ved en militærdomstol i Bahrain sidste år for at have deltaget i demonstrationer imod kongestyret i den lille oliestat i Den Persiske Golf.

Under sin fængsling er al-Khawaja blevet udsat for omfattende og systematisk tortur.

Både FN, EU, USA og Danmark har opfordret Bahrain til at løslade den prominente menneskerettighedsaktivist, så han kan modtage lægebehandling i Danmark. Indtil videre uden held.