Darfur, Iran og Irak til debat på første møde Bush-Brown

Presset skal øges på Sudan for at løse Darfur-krisen, sanktioner skal skærpes mod Iran, siger Gordon Brown og George W. Bush på første fælles pressemøde.

Sanktioner mod Iran skal skærpes, presset på Sudan for at få løst Darfur-krisen skal øges, der skal indgåes en ny verdenshandelsaftale, og Irak skal stabiliseres.

Sådan lød ordene, da præsident George W. Bush og den besøgende britiske premierminister, Gordon Brown, mandag holdt pressemøde efter deres første møde på præsidentens officielle landsted Camp David.

Brown betegnede Afghanistan som frontlinjen i kampen mod den internationale terrorisme, men han satser på, at den irakiske regering og de irakiske sikkerhedsstyrker i længden selv løser truslen fra al-Qaeda.

Den britiske premierminister mindede om, at tre ud af fire provinser i det sydlige Irak, som det britiske militær har haft ansvar for, er overdraget til de irakiske styrker. Ordet tilbagetrækning blev ikke nævnt, men han sagde, at briterne er klar til at overgive den sidste provins, når irakerne er klar.

/ritzau/