Danskerne er pessimister

Det går bedre i verden, end danskerne tror. Kun hver tiende tror, at det er muligt at halvere fattigdommen inden 2015.

Det går dårligt i de fattige lande, men ikke så dårligt, som danskerne går rundt og tror. En ny undersøgelse, foretaget af Catinét for FN's udviklingsorganisation UNDP, tegner et pessimistisk billede af danskernes syn på udviklingen i verden. Kun en ud af 10 danskere tror, at det kan lade sig gøre at halvere verdens fattigdom inden 2015, som er den deadline FN og verdens lande har sat.

Det gør danskerne til de mest pessimistiske i Norden. For eksempel har dobbelt så mange nordmænd tiltro til, at antallet af personer, der lever for under en dollar om dagen, vil være halveret i 2015.

Jakob Simonsen er dansker, men har et mere kvalificeret bud på fremtiden end de fleste. Han er nemlig direktør for UNDP's nordiske kontor, og han ser et meget varieret billede tegne sig.

- Globalt er der en god mulighed for, at vi opnår 2015-målet om at halvere fattigdommen. Men der er stor forskel mellem de forskellige regioner, mellem de forskellige lande og også inde i de enkelte lande, siger han.

Groft sagt vil verden måske i gennemsnit nå målet. Men det vil være på grund af stærk vækst i Asien og Latinamerika, mens Afrika fortsat sakker bagud.

/ritzau/