Danskere kan fortsætte badeferien på Bali

To gange på en uge er vulkanen Agung på den indonesiske ø Bali gået i udbrud. Men ifølge udenrigsministeriet kan danskerne fortsætte ferien som planlagt, så længe de holder sig mindst ti kilometer væk fra den rygende vulkan.

Vulkanen Agung er gået i udbrud to gange i løbet af en uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: SOCIAL MEDIA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du behøver ikke kyle solbriller, faktor 30 og hawaiiskjorten i kufferten og ræse til lufthavnen med kurs mod Danmark, hvis du er på badeferie på Bali. Og du behøver heller ikke tømme kufferten, hvis du er i København og står med en flybillet i hånden på vej mod den indonesiske paradis-ø.

Ifølge de indonesiske myndigheder fortsætter turistattraktionerne nemlig som de plejer – bare mindst ti kilometer fra vulkanen.

Senest gik vulkanen i udbrud lørdag, og askeudslippet har givet forstyrrelser til og fra Balis lufthavn. Udenrigsministeriet opfordrer ikke danskere til at skynde sig hjem eller droppe den kommende ferie – men skriver, at der kan være forsinkelser og aflysninger i de kommende dage. Du kan se, om dit fly går som planlagt på lufthavnen Ngurah Rais hjemmeside her.

»Hvis du har spørgsmål til din rejse, bør du kontakte rejsearrangør og flyselskab for yderligere informationer. Advarselsniveauet for vulkanen Mount Agung er nu på niveau 4, og sikkerhedszonen fra vulkanens krater er på 10 km. Du bør følge de lokale myndigheders råd og forblive uden for sikkerhedszonen,« skriver udenrigsministeriet på deres hjemmeside og fortæller også, at det overordnede sikkerhedsniveau ikke er ændret.

Siden i går er sikkerhedszonen blevet forstørret med 2,5 kilometer – og som turist skal man hele tiden holde sig opdateret med den seneste udvikling på udenrigsministeriets hjemmeside eller hos de lokale myndigheder på øen.

Ifølge vulkanekspert, Gede Suantika, der arbejder for den indonesiske regering, er der nemlig frygt for, at et »betydeligt udbrud« kan være på vej:

»Alarmberedskabet er hævet til det højeste niveau. Vi kan mærke konstante rystelser nu,« siger han til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge nyhedsbureauet AP oplyser myndighederne på Bali, at 100.000 mennesker skal evakueres efter sikkerhedszonen omkring vulkanen er blevet udvidet. Mange tusinde er allerede blevet evakueret.

De danske rejseselskaber, der arrangerer rejser til øen holder øje med situationen – og Peder Hornshøj, der er administrerende direktør hos Bravo Tours fortæller om muligheden for at evakuere danskere, hvis det bliver nødvendigt - til TV2:

»Jeg ved, at der ligger en plan i skuffen hos vores samarbejdspartner, der står for transport derovre.«

Indonesien er ofte udsat for jordskælv og vulkanudbrud, og de kan medføre efterfølgende tsunamier. Det vigtigste som turist er at holde sig orienteret om situationen, følge myndighedernes anvisninger og kontakte sit rejseselskab, hvis man har spørgsmål.

Maria Arcel er Berlingskes korrespondent i Asien