Danskere i Cairns: Folk virker paniske

Der er 500-800 fastboende danskere i Queensland og en del danske turister. To af dem er Nanna Slott og Nathasja Høy .

Nanna Slott (tv) og Nathasja Høy i Cairns, hvor indbyggerne gør sig klar til den ødelæggende cyklon Yasi. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske turister Nanna Slott og Nathasja Høy opholder sig netop nu i det orkan-truede Queensland, nærmere bestemt byen Cairns, der er midt i det område, som  er truet af oversvømmelser og ødelæggelser.

Over mobilen fortæller Nanna Slott:

- Det er meget kritisk her i området. Folk virker panikgrebne. Det er begyndt at blæse op og vi har derfor søgt tilflugt i et hus i byen Cairns. Folk er begyndt at hamstre både madvarer og benzin. Da vi gik i supermarkedet for lidt siden var hylderne allerede ryddet. Vi har dog allerede købt  mad og vi har fyldt håndvasken med vand, så vi er vand til de kommende dage.

Backpackere

Mens Nanna fortæller over mobilen forsvinder strømmen.

Nanna er 20 år gammel og fra Mørkhøv og Nathasja er 19 år gammel og fra Svebølle på Vestsjælland. De blev færdig med gymnasiet sidste år og tog i december til Australien med rygsæk.

Cairns er ikke det bedste valg at søge tilflugt, for det ligger i et lavlandsområde midt i stormområdet. Nanna Slott og Nathasja Høy har ikke haft kontakt med australske eller danske myndigheder, men de er i tæt kontakt med deres familie i Danmark.

Som  backpackere er Nanna og Nathasja nogle af dem, som den danske konsul i Queensland, Lars Kirk, er urolige for. Han frygter for danske liv, når orkanen rammer kysten først på eftermiddagen.

- En meget alvorlig situation

- Dette er den mest truende storm siden 1918. Det er en meget alvorlig situation, siger han til b.dk. Foruden de 500-800 fastboende danskere er der nemlig også mange turister, i området, og Lars Kirk har ingen viden om hvor mange og hvem de er. Han håber blot, at de er søgt væk.

- Det er højsæson for unge backpackers, der rejser langs østkysten. Jeg håber, at alle har forladt Queensland og kysten, siger Lars Kirk.