Danskere fik kun mindre skader i togulykke

Flere blev alvorligt kvæstet, da et svensk X2000-tog på vej til fra Stockholm til København kolliderede med en traktor. En dansk dreng fik flænge i hovedet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18 personer blev kørt på sygehus efter en voldsom togulykke på jernbanestrækningen mellem Stockholm og Malmø. Ulykken skete da X2000-toget fra Stockholm til København kolliderede med en arbejdstraktor klokken 19.40 ved byen Kimstad.

Blandt de 244 passagerer i toget var mindst 15 danskere, heraf 13 drenge fra Hørsholm Basketball Klub. Tre af dem kom lettere til skade, og måtte køres på hospitalet.

- En af drengene fik en flænge i hovedet, som er blevet syet, og han skal også skannes for indre skader i hovedet, men der er ikke noget, der tyder på, at der er sket noget alvorligt, fortæller Karina Mengel fra Hørsholm Basketball Klub.

Karina Mengel har været i kontakt med drengenes træner, som er taget med drengen på hospitalet. Hun fortæller, at de to andre drenge kun har fået mindre skader fra flyvende glassplinter.

De 13 drenge og deres to ledere sad alle i en af de to forreste vogne, som blev skrællet op, da toget ramte traktoren.

- Lederne fik hurtigt drengene til at kaste sig ned på gulvet, så de ikke blev ramt i hovedet af alt det, der fløj rundt i vognen. Men de er alle sammen meget chokeret, siger Karina Mengel.

De 10 drenge, som ikke kom til skade, blev fragtet i bus til Jönköping sammen med den anden leder.

Ifølge Udenrigsministeriets vagthavende er de to drenge med mindre skader blevet udskrevet og er sammen med resten af basketballholdet ved at blive overført til en anden bus, så de kan køres hjem til København.

Drengen med flængen i hovedet bliver formentlig udskrevet mandag, og hans forældre er på vej til hospitalet.

Ud af de 18 tilskadekomne er to i livsfare. De ligger på sygehuset i henholdsvis Linköping og Norrköping, skriver svenske Aftonbladet.se

Toget afgik fra Stockholm klokken 17.40, og skulle efter planen ankomme til spor 3 på Københavns Hovedbanegård klokken 22.41.

/ritzau/