Dansker vil udstille Muhammed-tegninger i København, London, Madrid og Paris

Dansk anti-islamist planlægger fire udstillinger med de Muhammed-tegninger, der affødte et terrorangreb i Texas.

Anders Gravers ved anti-islam demonstration i Mølleparken i Århus. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anders Gravers og Stop Islamiseringen af Nationer, SION, der er en international overbygning af foreningen Stop Islamiseringen af Danmark, SIAD, planlægger at udstille Muhammed-tegninger i fire europæiske byer, der alle har været ramt af islamisk terror – København, Madrid, London og Paris.

Tegningerne er blandt andet dem, der blev udstillet i Texas tidligere på året, hvor udstillingen blev ramt af et terrorangreb­.

Mens Gravers er på jagt efter egnede udstillingssteder, er andre anti-islamiske organisationer i færd med det samme.

Anders Gravers og hans organisation er nævnt i en ny stor rapport, som den britiske organisation »Hope Not Hate« – en venstreorienteret organisation, der igennem flere år primært har overvåget og skrevet rapporter om den britiske højrefløj – udgav i går.

Ifølge Rapporten agter en gruppe britiske anti-islamister at udstille samme tegninger i London med den kendte hollandske anti-islamist Geert Wilders som deltager.

Hovedkvinden bag udstillingen er Anne Marie Waters, der er tidligere Labour-politiker, men er skiftet til UKIP. Hun har dannet gruppen »ShariaWatch«, der arbejder imod det, den kalder islamiseringen i Storbritannien­.

Waters har ifølge rapporten fra »Hope Not Hate« allerede haft et indledende møde med blandt andet den tidligere leder af English Defence League (EDL), Stephen Lennon, den angivelige pengemand bag EDL, Alan Ayling, og Jim Dowson, grundlægger af det ultranationalistiske parti »Britain First«, som han nu har forladt.

»Folkene bag påstår, at de gør det for ytringsfriheden, men »Hope Not Hate« kan afsløre, at deres bevæggrunde er meget ildevarslende,« siger Nick Lowles, der er hovedforfatter til rapporten.

I rapporten står der, at der på mødet ikke bare blev diskuteret udstillingen i London, men i høj grad også de mulige konsekvenser af den. I hvert fald hvis man skal tro Jim Dowson, der deltog i mødet og som efterfølgende skrev på sin blog, at idéen var meget farlig. Ud over udstillingen af Muhammed-tegningerne talte man på mødet også om at lave demonstrationer, hvor man viste tegningerne i områder, hvor der bor mange muslimer. Jim Dowson skrev på sin blog, at idéen med at holde demonstrationerne er, at politiet ikke vil kunne styre det, og at det tilmed ville kunne føre til dødelige angreb – der så vil afføde en modreaktion fra briterne.

»Ved at lave samme stunt samme dag i lande som Sverige, Danmark, Holland, Tyskland og Frankrig tror folkene bag, at der er en reel chance for at starte en paneuropæisk borgerkrig. Forstæderne i eksempelvis Paris, Antwerpen og København er ikke Texas. De har enorme mængder af unge og ofte allerede vrede og voldelige muslimske mænd, der hader deres ikke-muslimske naboer – en følelse, der er gengældt fra naboerne. Det er en bombe, der venter på at sprænge, og tusindvis af mennesker kan dø. Hvad der starter med tegninger af Muhammed, der har sex med en ged (for det er den slags billeder, vi taler om) vil ende med kister med små børn, der er blevet brændt levende i molotovangreb mod private hjem,« skrev Dowson i sit blogindlæg.

Gravers: Løgnagtig rapport

Selv om både Anders Gravers fra SIAD og SION og Anne Marie Waters bliver nævnt i rapporten, understreger Anders Gravers, at de to ikke har noget med hinanden at gøre. Han påpeger samtidig, at der er mange fejl i rapporten. Desuden understreger han, at det er ham, der har rettighederne til at vise de tegninger, der blev vist i Texas, men understreger også, at han ikke har tænkt sig at stille sig i vejen, hvis Waters finder et sted at holde udstillingen i London før ham. Og hvis hun ikke gør, så holder han udstillingen.

Gravers var derfor naturligvis heller ikke med på det omtalte møde, men han giver ikke meget for det, når Dowson skriver, at de andre på mødet ønsker borgerkrig.

»Jeg opfatter ham lidt som en gal mand. Hvorfor i alverden skulle vi ønske os en borgerkrig? Vi er nogle mennesker, der har set borgerkrig på tætteste hold, og det ønsker vi ikke engang for vores værste fjender. Manden må jo virkeligt helt alvorligt være gal eller har bare masser af tid til at opfinde noget så bizart,« siger han og fortsætter:

»En gang til for arveprins Knud: Vi bruger tegningerne, fordi vi ikke vil lade os true til tavshed med kriminelle gerninger som mord og terror. Uanset hvor mange de dræber, så fortsætter vi med at vise de tegninger, ellers har terroristerne jo vundet. De vil jo ikke have, at vi viser de tegninger og har myrdet for det. Hvis vi så bare bøjer nakken og kryber langs fortovet, så har de kriminelle vundet­.«

Gravers understreger, at udstillingerne bestemt bliver til noget.

»Jeg er sikker på, de alle sammen bliver til noget. Det er et spørgsmål om tid. Folk er forsigtige og tør ikke rigtigt springe til, når vi fortæller, at det er Muhammed-tegninger. Så bliver de bange. Men vi finder alle fire steder­.«

Briterne plejer jo ikke at være blege for at forbyde den slags ting? De har tidligere forbudt Wilders indrejse?

»Det må han gerne nu. Han er EU-borger. De har også overvejet, at jeg ikke kunne komme ind, men det har de måttet droppe, fordi jeg er EU-borger. Og hvis de forbyder det, så må vi jo tage den derfra. Så kommer der modsvar, som næppe er bedre.«

Hvad kunne det være?

»Så må man bruge dem til demonstrationer på store bannere i stedet,« siger Gravers.

Anne Marie Waters har ikke svaret på Berlingskes henvendelser, ligesom Stephen Lennon af naturlige årsager ikke har været til at få fat i. Han sidder i øjeblikket fængslet i en helt anden sag – om fusk med låneansøgning. En sag, hvor han har fået sin dom og har afsonet noget af dommen. Han blev dog sidste år løsladt mod ikke at optræde politisk frem til den 23. juli i år. Men for lidt over en uge siden blev han kaldt tilbage til afsoning af resten af sin straf.

Det er uklart præcist hvorfor, men »Hope Not Hate« spekulerer i, at de britiske myndigheder er blevet så nervøse for hans mulige medvirken i udstillinger og demonstrationer, at man har valgt at fængsle ham.