Dansker såret ved angreb på egyptisk turisthotel

Ifølge flere rapporter er en dansker og en tysker blevet såret under et angreb på et turisthotel i den egyptiske ferieby Hurghada. Situationen er dog stadig uklar.

Foto: STRINGER. Politi og sikkerhedsstyrker er på plads foran Bella Vista Hotel ved den egyptiske ferieby Hurghada, som fredag aften blev angrebet af bevæbnede mænd.
Læs mere
Fold sammen

En dansker og en tysker blev fredag aften meldt såret ved et angreb på turisthotel i den egyptiske by Hurghada, rapporterer det statslige TV i Cairo. Egyptiske sikkerhedskilder oplyser over for nyhedsbureauet Reuters, at der er tale om en dansker og en tysker, hvilket bekræfter oplysningen, som lidt tidligere på aftenen lød fra det russiske nyhedsbureau Tass.

Apollo Rejser bekræfter over for Ritzau, at en dansker er kommet til skade i forbindelse med angrebet.

Ifølge egyptiske rapporter er i alt tre turister blevet såret, mens en af angrebsmændene blev dræbt af sikkerhedsfolk, som var hurtigt på pletten og fik stoppet angriberne. Der hersker dog fortsat en del uklarhed om situationen. Ifølge nyhedsbureauet TT skal to svenske turister eksempelvis være såret.

Artiklen fortsætter under kortet

Hurghada er en badeby, som ligger ud til Det Røde Hav. Fold sammen
Læs mere

Ifølge avisen Al-Masry Al-Yaoum viftede de bevæbnede mænd med sorte bannere og råbte »Allahu akbar«, skriver Ritzau.

Sikkerhedskilder siger til Reuters, at de bevæbnede mænd åbnede ild mod en indgang i hotellet Bella Vista. Mændene havde imidlertid ifølge rapporterne både skydevåben og stikvåben.

Ifølge den svenske avis Expressen skulle 90 danskere, nordmænd og svenskere være indlogeret på hotellet.

»De bevæbnede mænd ankom til hotellet fra havet for at udføre angrebet,« siger en kilde til Reuters.

Hurghada er et turistmål på den egyptiske rødehavskyst, som er populært blandt danske turister.

Islamisk Stat tog tidligere fredag ansvaret for et skudangreb i Cairo torsdag, hvor israelske turister blev beskudt - uden at nogen dog kom noget til.