Dansker oplevede Chile-skælv på 14. etage

Der hersker en trykket stemning i Chile, og indbyggerne er nervøse efter et kraftigt jordskælv, der ramte landet natten til lørdag, beretter et dansk øjenvidne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske journalist Daniel Brøns lå og sov på sit hotel i den chilenske hovedstad, Santiago, da det voldsomme jordskælv natten til lørdag ramte ud for Chiles kyst.

- Det var en ekstrem oplevelse at vågne på 14. etage på mit hotel, da skælvet varede meget længe, fortæller Daniel Brøns i en sms til Ritzau, da telefonnettet er blevet skadet under skælvet.

Mange chilenere kan derfor ikke komme i kontakt med deres pårørende i byen Concepcion, der er hårdest ramt efter skælvet, der målte 8,8 på richterskalaen.

Daniel Brøns beskriver den nervøse stemning, som nu hersker i Santiago, der ligger 320 kilometer fra jordskælvets epicenter.

- I gaderne er stemningen trykket, og folk er nervøse. Mange turister vil hjem, men lufthavnen er lukket i 48 timer, fordi landingsbanen er ramt, beretter journalisten, der befinder sig i Chile i arbejdsmæssig sammenhæng.

Også elnettet er ramt i hovedstaden, men strømmen er ved at vende tilbage, fortæller Daniel Brøns.

Enkelte busser er på gaden, mens metroen ikke kører. Stemningen er rolig, lyder vurderingen fra den danske journalist, der dog har overværet et enkelt indbrud i en kiosk.

Det foreløbige dødstal er oppe på 122 personer, og myndighederne frygter at tallet vil stige yderligere.

Jordskælvet har udløst en voldsom tsunami, der har ramt en række chilenske kystbyer og øer.

Kæmpebølgen har desuden udløst tsunamivarsel for i alt 53 lande, herunder New Zealand og den amerikanske Stillehavsø Hawaii.

/ritzau/