Dansker i New Zealand: Husets vægge svajede

Jordskælvet, der har ramt New Zealand, er et af de kraftigste skælv, som Connie Kruse Christensen har oplevet.

epa05629740 People on the The Terrace, Wellington after an earthquake based around Cheviot in the South island shock the capital, New Zealand, early 14 November 2016. According to reports, a 7.4. earthqauke has hit New Zealand overnight, triggering a tsunami warning for the east coast of the country. EPA/ROSS SETFORD Fold sammen
Læs mere
Foto: Ross Setford
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Christchurch. Connie Kruse Christensen skulle til at gå i seng, da hendes hus i byen Christchurch i New Zealand begyndte at ryste voldsomt.

Det skete, da et kraftigt jordskælv natten til mandag lokal tid ramte 91 kilometer nordøst for byen.

Selv om Connie Kruse Christensen bor næsten 100 kilometer fra skælvets epicentrum, føltes rystelserne kraftige.

Husets vægge begyndte at svaje, og loftslamperne svingede, fortæller Connie Kruse Christensen, som har boet i New Zealand i 11 år.

- Jeg oplevede et ret kraftigt jordskælv, som varede i lang tid. Det rullede, og huset rystede og svajede. Det er et af de kraftigste jordskælv, jeg har oplevet, i den tid jeg har boet her. Det er ret ubehageligt, siger Connie Kruse Christensen.

Det første hun gjorde var at lade sin mobil op og fylde nogle dunke med vand i tilfælde af, at strømmen eller vandforsyningen skulle blive afbrudt. Det skete dog ikke.

- Det, vi koncentrer os om nu, er risikoen for en tsunami, fordi vi ligger meget lavt i Christchurch. Indtil videre hører vi fra myndighederne, at der ikke er nogen risiko her, hvor vi befinder os, siger hun.

I første omgang er skælvet rapporteret til 7,4 af USA's geologiske institut (USGS). Men New Zealands geologiske tjeneste Geonet siger, det kun har målt rystelserne til 6,6.

Christchurch er den største by på New Zealands sydø. Den 11. februar 2011 blev samme område ramt af et ødelæggende jordskælv. Det blev dengang blev målt til 6,3.

Mange huse i Christchurchs midte faldt sammen, og der var store skader på byens katedral. Byen er langtfra blevet genopbygget.

- Christchurch er i en ret speciel situation, fordi jordskælvet i 2011 forårsagede massive ødelæggelser. Derfor har folk her nerverne uden på tøjet, siger Connie Kruse Christensen.

/ritzau/