Dansker fanget i voldsomt jordskælv: »Hele restauranten begyndte pludselig at ryste«

 

»Vi var midt i middagen, da hele restauranten pludselig begyndte at ryste kraftigt,« fortæller BTs journalist Jeppe Funder. Han befinder sig i øjeblikket i Chile, hvor et kraftigt jordskælv onsdag aften lokal tid rystede landet.

Jordskælvet målte 8,3 på Richterskalaen, og ifølge britiske The Guardian har Chiles myndigheder bekræftet, at fem personer har mistet livet efter jordskælvet, og mindst 20 er såret. På grund af et tsunamivarsel er omkring en million mennesker blevet evakueret.

Mange steder i Chile er telefonnetværket brudt sammen. Derfor frygtes det, at antallet af døde og sårede kan være højere, fordi det ikke har været muligt at informere myndighederne om følgerne af jordskælvet, der fik bilalarmer i Argentinas hovedstad Buenos Aires til hyle.

Jeppe Funder befinder sig i øjeblikket i byen Valparaiso, der ligger 169 kilometer syd for jordskælvets epicenter. Jeppe Funder var midt i en middag, da skælvet ramte.

»Hele restauranten begyndte pludselig at ryste kraftigt. Glassene klirrede, og lamperne gyngede. Vi stillede os i en døråbning i de to-tre minutter det første og største skælv varede,« siger Jeppe Funder.

Kort efter det første skælv, kom flere mindre efterskælv, og tsunami-alarmen i havneområdet begyndte at hyle, fortæller Jeppe Funder.

Foto: STRINGER/CHILE.

»Det lyder som når de tester sirener i Danmark. Min iPhone begyndte også at sende alarmer for at advare mod tsunamier,« tilføjer han.

USA's geologiske tjeneste oplyser, at mindst 15 efterskælv, hvor de kraftigste havde en styrke på 7, har ramt Chile i timerne efter det første jordskælv.

Torsdag morgen dansk tid har de første tsunamibølger ifølge flere internationale nyhedsbureauer ramt Chiles kyst.

De er op til 4,5 meter høje og har ramt byen Coquimbo.