Dansker blev gruppevoldtaget i tre timer i Indien: Nu er fem mænd kendt skyldige

Straffen til fem mænd, der voldtog dansk turist i Indien, vil blive fastsat senere på ugen.

Indisk politi eskorterer en af de sigtede i sagen om voldtægten på en dansk turist i New Delhi. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONEY SHARMA

En domstol i Indien har mandag kendt fem mænd skyldige i at have deltaget i en gruppevoldtægt af en dansk turist i New Delhi i 2014, skriver nyhedsbureauet AFP.

Gruppevoldtægten skete i januar 2014, og fik omtale i både indiske og internationale medier, efter at landet er kommet i internationalt søgelys for en række sager, hvor mænd i grupper har voldtaget kvinder.

I alt ni mænd, inklusive tre under 18, var sigtet for voldtægten af den danske kvinde. Kvinden, der på gerningstidspunktet var 51 år, rejste alene rundt i Delhi efter at have besøgt Taj Mahal.

Ud over de fem dømte er tre andre tiltalt i sagen ved en anden domstol, da de er mindreårige. En niende mand, der var tiltalt i sagen, døden inden retssagen begyndte.

Retten har kun taget stilling til, hvorvidt mændene er skyldige eller ej. Straffene vil først blive fastsat den 9. juni.

»Jeg kender de anklagede skyldige,« sagde dommeren Ramesh Kumar ved mandagens retsmøde i New Delhi.

Voldtægten af den danske kvinde skete i New Delhi tilbage i januar 2014. Hun var på vej tilbage til sit hotel og spurgte om vej, da den store gruppe af mænd overfaldt hende nær New Delhi togstation. Den danske kvinde blev herefter røvet og voldtaget i tre timer.

Øjenvidner har siden fortalt, at mændene var kendt i området som narkomaner og tyveknægte.

Det er tidligere kommet frem, at man har fundet DNA fra alle ni mænd på den danske kvindes tøj.

Den danske kvinde har også tidligere fortalt under vidneafhøring, at hun blandt andet prøvede at få mændene til at stoppe voldtægten ved at fortælle dem, at hun var HIV-smittet. Det fik dog ikke mændene til at stoppe.

Efter voldtægten tog den danske kvinde direkte tilbage til Danmark, hvor hun både blev undersøgt og afhørt af danske myndigheder. Efterfølgende ønskede kvinden ikke at vende tilbage til Indien, men ombestemte sig sidenhen og tog tilbage til Indien for at vidne i retten.

Her har hun også fortalt, at hun efter hændelsen er blevet dybt traumatiseret. Hun er ikke længere i stand til at arbejde, og tør ikke gå ud efter mørkets frembrud.

Retssagen mod de ni mænd skulle oprindeligt have været afgjort tilbage i januar, men sagen er blevet udskudt af flere omgange, og den danske kvinde har derfor måtte vente på en afgørelse.

En af de tiltalte har tidligere hævdet, at han ikke kan være skyldig i voldtægt af den danske kvinde, da han er impotent. Derfor blev sagen udskudt, og manden blev undersøgt.

Efterfølgende viste prøver, at manden ikke var impotent, mens forsvaret dog hævdede, at det ikke var muligt at måle ordentligt, da testen blev lavet.

Han døde dog under sin varetægtsfængsling i februar, og dommeren har siden afvist forsvarets ønske om at udsætte retssagen for at undersøge den afdødes påståede impotens yderligere.

Forsvaret hævder, at hans klienter er uskyldige.