Dansker bag årets bedste film

De to førende filmmagasiner Empire og Total Film kårer begge Nicolas Winding Refns ”Drive” som den bedste film i 2011.

Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den er smuk, voldelig og cool. Og så har to af verdens førende filmmagasiner, Empire og Total Film, begge kåret Nicolas Winding Refns film ”Drive” som den bedste film i 2011.

Empire begrunder valget med, at ”Drive” er en destillering af 80’erne, der er blevet opdateret til noget cool og nutidigt. Total Film fokuserer også på Refns 80’er æstetik og Ryan Goslings gennemførte skuespil som den fåmælte chauffør, der om dagen er stuntdriver og som hemmeligt bijobber som chauffør for Los Angeles' underverden. 

Nicolas Winding Refn har tidligere på året modtaget den prestigefyldte pris for Bedste Instruktør på filmfestivalen i Cannes, hvor filmen vakte almindelig jubel hos publikum. ”Drive” har desuden netop modtaget fire nomineringer ved den amerikanske Independent Spirit Awards - blandt andet for Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Mandlige Hovedrolle. Vinderne bliver offentliggjort den 25. februar.

”Drive” gik rent ind hos et enigt dansk anmelderkorps, ligesom det danske biografpublikum i den grad også har taget filmen til sig. Flere end 90.000 danskere har indtil videre løst billet til filmen.

”Drive” kan stadig ses i enkelte biografer og udkommer på DVD og Blu-ray den 24. januar 2012.