Dansker anholdt – festede ulovligt i Thailand

Mindst 89 udlændinge er anholdt på thailandsk fest-ø. Der er mindst én dansker iblandt.

Dette billede fra Koh Phangan er fra før coronakrisen og viser dermed ikke de illegale festdeltagere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lillian Suwanrumpha/AFP/Ritzau Scanpix

En dansk statsborger er blevet anholdt, efter at thailandsk politi har gennemført en aktion mod en ulovlig fest på øen Koh Phangan.

Politiet har anholdt 89 udlændinge for at deltage i festen, skriver nyhedsbureauet AP. Udenrigsministeriet bekræfter, at en dansk person er iblandt.

Anholdelserne blev foretaget tirsdag på natklubben Three Sixty Bar på øen, som er kendt for sine fuldmånefester. Festen bryder med Thailands coronaregler, som forbyder større forsamlinger. Thailand har haft et næsten totalt forbud mod turisme siden april 2020, så det er uvist, hvordan festdeltagerne er kommet til landet.

Ifølge AP er der også amerikanere, briter og schweizere blandt de mange anholdte udlændinge. Også barens ejer er anholdt.

Billeder fra baren viser angiveligt, hvordan festdeltagerne opholdt sig i et tætpakket lokale. Næsten alle bar mundbind, skriver nyhedsbureauet. Der var angiveligt omtrent mere end 200 festdeltagere, men flere stak af, da politiet ankom.

En lokal politiofficer fortæller, at udlændingene nu opholder sig på Koh Phangans lokale politistation, hvor der forberedes dokumenter, der skal sigte festdeltagerne. På politistationen fester flere udlændinge tilsyneladende videre, viser videoer på de sociale medier.

Straffen for at bryde landets restriktioner er helt op til to års fængsel og bøder på op til 8.000 kroner, skriver AP.

Politiet oplyser, at de havde set annoncer for festen på de sociale medier.

Danskere i udlandet

Her til morgen har DR Nyheder også kunnet fortælle, at unge danske skiturister fester i nedlukkede Østrig. De har fundet et smuthul i loven, der gør, at de kan komme ind som sæsonarbejdere.

»De siger, at de søger sæsonarbejde. Men Østrig er lukket ned på grund af corona. Skiturismen ligger brak. Her er ikke noget arbejde at få,« siger Helmut Mall, borgmester i den populære skidestination Sankt Anton, til DR Nyheder.

Han kan ikke sætte tal på, hvor mange danskere der har fundet vej til Sankt Anton. Ifølge borgmesteren er der omkring 300 sæsonarbejdere i byen, heriblandt også »en del danskere«.

Det er de seneste uger også kommet frem, at flere influencere og kendte danskere – blandt andet Nicklas Bendtner – er rejst til Dubai. Her har danskere festet, været på restaurant og slænget sig ved poolen.

Flere politikere har udtrykt dyb forargelse, herunder justitsminister Nick Hækkerup (S), der kaldte rejserne »ekstremt provokerende«, mens statsminister Mette Frederiksen (S) sagde, hun skulle pålægge »sig selv lidt restriktioner«, inden hun udtalte sig om det.

I sidste uge forsøgte regeringen at stoppe den slags rejser. Der er indført et midlertidigt flyveforbud fra Dubai og de øvrige Forenede Arabiske Emirater, efter at det er kommet frem, at der kan være foregået »bevidst eller ubevidst sjusk med de test, som bliver udført i Dubai«.

Berlingske arbejder på at få oplysningerne bekræftet.

Opdateres …